Schooljaar 2022-2023

Veldloop L3 en L4 

 

World Clean-up Day

Meer foto’s volgen nog.

Schooljaar 2021-2022

K3 en L1 naar het park

De grote sprong komt heel dichtbij. We trokken samen met het eerste leerjaar naar het park. Zo leerden we die kinderen al even kennen en ook juf Ann. Samen met Juf Audrey komt ze elke dinsdag een uurtje ondersteunen in de klas om de kinderen ook al wat te leren kennen.

Nu was het even genieten van de natuur en elkaar. Kennismaken met 1 van de nieuwe juffen op een ontspannen manier.

 

Schoolfeest

 

Relaxatie is fijn

Omdat het weer mag kwamen we op woensdag weer samen om elkaar massage te geven.  De kleuters genoten ten volle en kwamen volledig tot rust.

 

Yoga bij de kleuters

 

Turnen bij juf Sofie 

 

SVS voetbal

 

Soep maken met L6 en de kleutertjes

 

Massage in de kleuterblok 

 

Toneel over het circus 

 

Forum 1 oktober 

Op vrijdag 1 oktober hielden we ons eerste forum van het nieuwe schooljaar. De jarigen van de maand september werden nog eens in de bloemetjes gezet, enkele speelplaatsregels werden nog eens herhaald, de leerlingenraad stelde zichzelf en hun plannen voor en we konden genieten van een liedje van het 1ste en 5de leerjaar.

 

Dag van de Sportclub 

Op woensdag 29 september was het dag van de Sportclub. De leerlingen konden in hun sportoufit naar school komen. Wat waren ze trots om hun sportclub te tonen.

 

Drama op woensdag in de kleuterblok

Op woensdag werken we graag klasoverschrijdend.  De eerste keer speelden we een stukje poppenspel met Anna en Saar.  Anna had haar boekentas verstopt en vond die na het spelen niet meer terug.  Met de hulp van de kleuters kwam dat helemaal goed.

 

 

Springkastelen

Geniet hier van nog enkele sfeerfoto’s

Schooljaar 2020-2021

Inschrijvingen vrij podium van de leerlingenraad

 

Dag van de leerlingenraad

Woensdag 26 mei was het dag van de leerlingenraad.

Op vrijdag 28 mei stelde de leerlingenraad zich nog even kort voor en werden ze ook even in de bloemetjes gezet met een luid applaus.  Ze hebben een tipje van de sluier opgelicht betreffende de activiteiten die ze zullen voorbereiden voor de voorlaatste schoolweek.  Dit in het thema:  Alle kleuren van de regenboog.

Nadat iedereen zijn stukje had gezegd hebben ze met de ganse school nog even gedanst op de Jerusalema.  Samen STERK.

 

Speeleilanden tijdens de middagspeeltijd

Sinds kort kunnen de klassen in een beurtsysteem over de middag binnenspelen. Juf Sarah leerde hen tijdens de turnlessen om op een rustige manier te spelen met allerlei nieuw materiaal. De leerlingen vinden het fantastisch en doen het alvast heel erg goed! Kijk maar even mee.

 

 

Sneeuwpret op de kleuterspeelplaats

 

 

Sint op school

Dag van de Jeugdbeweging

SVS voetbal L5 en L6

Woensdagnamiddag 7 oktober gaven enkele leerlingen van L5 en L6 er een lap op. We deden mee aan een voetbaltornooi voor alle scholen van stad Tielt. De leerlingen deden hun uiterste best. Met schitterend tiki-taka voetbal eindigden onze ploegen op een 5de en 3de plaats. Heel goed gedaan!

Naar het park : L2 & kleuters

Schooljaar 2019-2020

Soep maken kleuters en L1

Kinderfuif

Een feest waar de leerlingen elk jaar opnieuw naar uitkijken. Het thema ‘gemaskerd bal’ sloeg bij iedereen aan. Dit thema werd ook door de leerlingen zelf gekozen. Er werd gedanst en gezongen. Ook was er een nagelstudio, een haarstudio en een tattooshop. Voor elk wat wils dus. Genoten hebben ze!!! Ook de derde kleuterklas vond het super! Op het einde van de fuif was het tijd voor de verkiezing van prins en prinses carnaval. Dit jaar waren dit Samuel en Emma.

Vrij podium kinderfuif

Dit jaar werd er op de kinderfuif een vrij podium georganiseerd door de leerlingenraad. Ze hebben het geheel aan elkaar gepraat en de jury namen ze ook op zich.

Er werden fantastische talenten getoond: dansen, tiktok, basket, … Chapeau aan alle leerlingen die dit met ons wilden delen.

Er werd een top 3 verkozen. Ze kregen een prijs overhandigd en dan kon het feest losbarsten.

Technoboost L5 – L6

Op donderdag 20 februari gingen de leerlingen van L5 en L6 naar Techoboost in de Europahal. Daar konden ze proeven van allerlei technische oefeningen. Zowel Mechanica, elektriciteit, textiel, chemie, … kwamen aan bod. Een leerrijke voormiddag voor de leerlingen.

Leerlingenraad

Samuel neemt zijn taak als voorzitter van de leerlingenraad zeer ernstig. Hij liet de leerlingen bij zich komen om hen aan te melden voor het vrij podium. Dit is een organisatie vanuit de leerlingenraad en zal doorgaan tijdens de kinderfuif op vrijdag 21 februari 2020.

Dikke truiendag 2020

Dikke truiendag stond dit jaar in het teken van de natuur. We trokken er met z’n allen op uit richting park. Daar genoten we van de natuur en van de verbondenheid tussen lager en kleuter. Achteraf konden we opwarmen met heerlijke warme chocolademelk.

Soep maken L3 en kleuters

De kleuters maakten samen met L3 soep. Ze sneden de wortelen, de look, de selder en de uien. Dit zorgde voor traantjes. Na het versnijden van de groenten werd er afgewassen en mochten de leerlingen van L3 nog een verhaaltje vertellen aan de kleuters van K2.

 

Naar het park met de kleuters

Op vrijdag 31 januari trokken de kleuters opnieuw naar het park. Het had de avond voordien flink geregend, dus het was wel wat modderig. Maar dit maakte de kleuters niets uit. Ze genoten ervan om te ‘dansen in de modder’. Er werden heel wat takken versleept en er werd gezocht naar wormen en slakken. Kortom: het was terug een ochtend vol plezier in het park.

 

Forum + Dag van de Directeur 

Vrijdag 31 januari was het de ‘Dag van de Directeur’. Onze directeur mocht ook eens in de bloemen gezet worden. Elke klas had een leuk en creatief werkje gemaakt. Dit mochten ze vrijdag tijdens het Forum overhandigen. Wat was onze directeur overdonderd door de vele cadeautjes. Door je STERK-werk elke dag door heb je dit zeker en vast verdiend.

SVS-activiteit : Dans

Op woensdag 22 januari waren er weer heel wat deelnemers aan de sportactiviteit. Deze keer konden de kinderen van het eerste t.e.m. het vierde leerjaar deelnemen aan een dansactiviteit in de sporthal te Tielt.

Iedereen zette zijn beste beentje voor onder de begeleiding van juf Ann en juf Audrey. Bedankt aan alle deelnemers voor de fijne middag.

Filmpje 1 dans 

Filmpje 2 dans

L3 en L4 naar het toneel

Op maandag 21 januari trokken L3 en L4 naar het toneel: Zetels van Goud.

Het verhaal werd gespeeld door 2 acteurs. Die spelen 2 verschillende rollen.

Enerzijds Ali en Aline – 2 beste vrienden -, anderzijds de mama van Ali en de papa van Aline. Ali zijn mama heeft een vliegend tapijt en de papa van Aline een immense berg speelgoed. De 2 kinderen zouden het liefst voor altijd samen zijn maar dan moeten hun mama en papa trouwen. Maar zijn ze verliefd op elkaar? Spreken ze dezelfde taal? Een verhaal vol humor, dromen, vriendschap en een wereld van verschil.

Soep maken met L2 en kleuters : januari

Afgelopen vrijdag werd er opnieuw soep gemaakt. Er werd lekkere tomatensoep klaargemaakt. Juf Michelle en haar leerlingen waren aan de beurt om de kleuters te helpen. Het werd terug een gezellige ochtend waarbij de kleuters goed geholpen werden door de grotere leerlingen. Deze keer werd de soep niet verkocht, maar konden de kinderen hun buikje rond smullen!

Soep maken L4 en kleuters : december

Voor de kerstvakantie werd er soep gemaakt ten voordele van De Warmste Week. We maakten een feestelijke soep: gele paprikasoep met mascarpone. De leerlingen van het 4e leerjaar gingen samen met de kleuters aan de slag. Er werd volop ajuin en paprika gesneden. Er werd heel wat soep verkocht. Bedankt voor de steun!

Klasfeest L4 voor L3

Het derde leerjaar kreeg een uitnodiging van het vierde leerjaar. Ze werden verwacht op hun klasfeest. Op woensdag 18 december ging het derde leerjaar op bezoek en kregen ze heel wat talenten te zien uit het vierde leerjaar. Er werden dansjes opgevoerd, een toneeltje werd gespeeld en als kers op de taart werden we verwend met lekkernijen.

Koekenbak Warmste Week L5 en L6

Sinterklaas in de kleuterblok

Ontvangst Sinterklaas

Spelletjesnamiddag Lager : Pestbeleid

Warmste week: workshops

Op zaterdag 30 november hielden we op school enkele workshops ten voordele van de Warmste week. De kinderen konden kiezen tussen T-shirts pimpen, marsepein maken, vogelhuisjes knutselen of pompons maken.

Het was een leuke en gezellige namiddag!

 

Naar het park met de kleuters

Op vrijdag 29 november trokken de kleuters hun laarzen aan om opnieuw naar het park te gaan. Na de vele regen was het er behoorlijk nat en zelfs wat modderig. Maar ook dat zorgde voor heel wat plezier!

Aterlierwerking L3 – L4 : Sinterklaas

De Sint liet een brief achter op school met opdrachten voor elke klas. L3 en L4 kregen een opdracht om een dansje te doen met Spaanse invloeden en knutselwerkjes maken om in de sfeer te blijven. Tijdens de atelierwerking op vrijdag kreeg alles vorm. Verlangend kijken we uit naar 6 december.

L3 – L4 op bezoek in het RVT

Donderdag 28 november zijn L3 en L4 samen naar het rust- en verzorgingstehuis Deken Darras geweest. We speelden er gezelschapsspelletjes, bingo en volksspelen. Zowel oud als jong hebben genoten van deze gezellige namiddag.

Grootoudernamiddag

In alle klassen kwamen er heel wat grootouders over de vloer. Samen met hun oogappels en de andere leerlingen van de klas werden er tal van leuke activiteiten uitgevoerd. Er werden spelletjes gespeeld, dansjes getoond, gelezen met de leerlingen van L1, …

 

Soep maken L5 + Kleuterblok

Op vrijdag 8 november maakten de kleuters opnieuw soep. Deze keer werd het lekkere pompoensoep. De kleuters werden bij het snijden van de groenten geholpen door de leerlingen van het 5e leerjaar en juf Nathalie. De leerlingen van het lager hielpen ook bij het bereiden van de soep en met de afwas!

We kijken alvast uit naar vrijdag 13 december. Dan wordt er een feestelijke soep gemaakt ten voordele van de warmste week. De leerlingen van het 4e leerjaar gaan dan de kleuters helpen.

Naar het park met L2 en kleuterblok

In oktober trokken de kleuters opnieuw naar het park. Deze keer gingen juf Michelle en haar leerlingen uit het 2e leerjaar mee. De grote kinderen zorgden goed voor de kleintjes. Er werd samen gespeeld, gelopen, gesprongen, … Het was een fijne voormiddag.

Lezen L2 en L3

Samen lezen bevordert het lezen. Daarom trekken L2 en L3 elke week op donderdag een momentje naar buiten om samen te lezen. Er werden duo’s gevormd en die zullen elke week samen lezen. Dit telkens op een verschillende wijze: elk een zinnetje, elk een pagina, vertellen over hun boek, …

De eerste keer vonden de leerlingen het al heel leuk. Ze leerden elkaar op een andere manier kennen.

 Atelierwerking Lagere school

Op vrijdagnamiddag 11 oktober werd voor de eerste keer een atelierwerking gehouden. Het 1ste – 2de en 3de leerjaar werd verdeeld onder elkaar en het 4de – 5de en 6de leerjaar werd door elkaar geschud. In de verschillende klassen werden er knutsel – en techniekactiviteiten georganiseerd. Dit allemaal rond het thema Halloween.

De kinderen vonden het fantastisch om te doen. Hieronder een impressie van deze namiddag.

Spelletjesvoormiddag Kleuterblok

De kleuters genoten van de leuke spelletjesvoormiddag.
Bedankt aan de mama’s en oma’s voor de hulp.

Uitstap De Sierk

De kleuters hebben een fantastische dag beleefd op onze uitstap naar de Sierk in De Haan.

We konden ons uitleven in het dorp van de circusmensen: rijden met een bus en auto’s, het kapsalon, de ziekenhuisboeg, de roze caravan, de leeuwenkooi, de leeuwentunnel, de circustenten, het blote voetenpad, de boomhutten, de vele klimtoestellen, de spiegeltent,…..

Een dag om nooit meer te vergeten.

Soep maken met L6 en kleuters

Relaxatie kleuters

Scholenveldloop