Daisy Lammertyn (1)
Charlotte Spriet (1)

Oproep! 

Vanaf volgende week staat het boek ‘Saar in de herfst’ centraal. Wie tijdens het weekend naar het park of naar het bos gaat mag zeker enkele herfstschatten meebrengen naar de klas (kastanjes, eikels, blaadjes, takjes, …)

Oktober 2019

Thema: Kleuren en vormen

Gedurende twee weken gingen we aan de slag met het boek ‘De stip’.

In klas gingen we op zoek naar ronde voorwerpen. Ballen, borden, bekers, flessen, … Wat vonden we er veel. Daarna gingen we cirkels stempelen. We verbonden ook stippen met elkaar door lijnen te trekken met een meetlat. Moeilijk! De lat vasthouden met een hand en dan nog een lijn trekken. Maar we bleven oefenen. Toveren met kleuren mocht ook niet ontbreken. We mengden verschillende kleuren verf en ontdekten welke kleur het werd. De logiblokken werden tijdens dit thema vaak tevoorschijn gehaald om mooie bouwwerken mee te maken. Schrijfdans kon ook niet ontbreken. We oefenden om ‘Meneertje Rond’ te tekenen. Eerst met scheerschuim, daarna met waskrijt op papier. Wat vonden we het leuk om met de scheerschuim te experimenteren.

 

Techniek mag ook niet ontbreken in onze klas. Er lagen heel wat sinaasappels klaar. Hoe konden we daar nu het sap uitkrijgen?! We probeerden het met allerlei keukenspullen, maar een sinaasappelpers was toch het makkelijkst! En het ging nog vlotter met een elektrische pers!

September 2019

Ons eerste thema was ‘Hiep hiep hoera!’ Juf vertelde het verhaal ‘Saar is jarig’.

Tellen kon natuurlijk niet ontbreken tijdens dit thema. We versierden cupcakes met het juiste aantal pomponnetjes, we maakten taartjes in klei en speelden met plasticine. We experimenteerden volop met ballonnen want die kunnen niet ontbreken bij verjaardagen. Net als Saar  maakten we fruitbrochettes. Wat hebben we gesmuld. En we speelden een heel leuk spelletje: koekhappen. We probeerden een stuk koek te eten dat aan een touwtje hing zonder onze handen te gebruiken.

Dolle pret!

Verjaardagen