IMG_1799
IMG_1794

April 2022

Vrolijk Pasen

November 2021

Themaloos november

April 2021

Buitenspeeldag

November 2020

Activiteiten oktober

Maart 2020

Themaloze week

December 2019

Thema : SOS Stoomboot

 

We hebben al verschillende verkeerslesjes achter de rug. Zo gingen we al eens naar het zebrapad voor de schoolpoort. We keken links, rechts en opnieuw links en mochten dan de straat oversteken op het zebrapad.

Nu de dagen korter worden is het belangrijk dat we goed gezien worden in het verkeer. Zeker als we te voet of met de fiets op weg zijn. Een fluojasje dragen is dus van groot belang. Maar er bestaan nog andere spulletjes waardoor je opvalt in het verkeer: armbanden, sleutelhangers, …

We schilderden een fluojas voor Nellie en Cezar en we knutselden een fluojas door papier te scheuren en te knippen.

November 2019

Logeren bij oma en opa

De afgelopen twee weken gingen we aan de slag met het boek ‘Kas bij opa en oma’. We bestudeerden een logeerkoffertje en we bespraken wat we allemaal nodig hebben als we gaan logeren.

De oma van Kas zorgde wel voor een heel speciaal bed voor Kas. Het bed was warm toen hij er in kroop. Er lag een warmwaterkruik in het bed van Kas! Hmm, dit kenden we niet. Samen met juf vulden we ook een warmwaterkruik. Wat voelde dat heerlijk warm!

We deden heel wat telspelletjes. Aan de hand van opdrachtkaartjes keken we hoeveel broeken Kas moest meenemen. We telden ook hoeveel kleinkinderen opa en oma hebben.

We probeerden de woordjes ‘oma’ en ‘opa’ na te stempelen. Met wat hulp van juf lukte het ons al behoorlijk goed.

Een kookactiviteit kwam ook aan bod. We maakten het deeg voor pannenkoeken klaar en de mama van Gust (uit de eerste kleuterklas) kwam ze bakken voor ons. Mmmm, dat was smullen!

Vanaf nu kijken we uit naar de komst van de Sint! Spannend!

 

 

Een themaloze week …

De eerste week na de herfstvakantie was een themaloze week. Er kwamen heel wat activiteiten aan bod zoals een muzikaal verhaal, een spel met wasknijpers om plaatsbegrippen te oefenen, een verhaal over een krokodil en nog veel meer. De kleuters genoten enorm van het spel met de parachute. Tijdens het hoekenwerk haalden we de knikkerbaan boven. De kleuters vonden het superleuk om te zien waar hun knikker terecht kwam. Ook hoge torens bouwen met bekers vonden ze super.

 

Thema Herfstschatten

Oktober 2019

Feestmaand

Oktober was een echte feestmaand in de 2e kleuterklas. Er waren wel 5 kindjes jarig! Lynn, Duncan, Maryam, Fatime en Nasim mochten allemaal 4 kaarsjes uitblazen! Hiep hiep hoera!!!

 

Thema: Kleuren en vormen

Gedurende twee weken gingen we aan de slag met het boek ‘De stip’.

In klas gingen we op zoek naar ronde voorwerpen. Ballen, borden, bekers, flessen, … Wat vonden we er veel. Daarna gingen we cirkels stempelen. We verbonden ook stippen met elkaar door lijnen te trekken met een meetlat. Moeilijk! De lat vasthouden met een hand en dan nog een lijn trekken. Maar we bleven oefenen. Toveren met kleuren mocht ook niet ontbreken. We mengden verschillende kleuren verf en ontdekten welke kleur het werd. De logiblokken werden tijdens dit thema vaak tevoorschijn gehaald om mooie bouwwerken mee te maken. Schrijfdans kon ook niet ontbreken. We oefenden om ‘Meneertje Rond’ te tekenen. Eerst met scheerschuim, daarna met waskrijt op papier. Wat vonden we het leuk om met de scheerschuim te experimenteren.

 

Techniek mag ook niet ontbreken in onze klas. Er lagen heel wat sinaasappels klaar. Hoe konden we daar nu het sap uitkrijgen?! We probeerden het met allerlei keukenspullen, maar een sinaasappelpers was toch het makkelijkst! En het ging nog vlotter met een elektrische pers!

September 2019

Ons eerste thema was ‘Hiep hiep hoera!’ Juf vertelde het verhaal ‘Saar is jarig’.

Tellen kon natuurlijk niet ontbreken tijdens dit thema. We versierden cupcakes met het juiste aantal pomponnetjes, we maakten taartjes in klei en speelden met plasticine. We experimenteerden volop met ballonnen want die kunnen niet ontbreken bij verjaardagen. Net als Saar  maakten we fruitbrochettes. Wat hebben we gesmuld. En we speelden een heel leuk spelletje: koekhappen. We probeerden een stuk koek te eten dat aan een touwtje hing zonder onze handen te gebruiken.

Dolle pret!

Verjaardagen