Audrey Vlietinck (1)
Ann Snoeck (1)

Oktober 2019

We gingen vandaag op een heuse paddestoelenzoektocht naar Bulskampveld in Beernem.

Samen met kabouter Pinnenmuts zochten we een nieuwe paddenstoel voor hem : één met een mooie kleur en/of lekkere geur , één om op te zitten en op te wippen. Onderweg ontmoeten we allerlei bosbewoners die ons wegwijs maakten in de wondere wereld van de zwammen. In spelvorm bekeken we de oderkant van de paddenstoel en speurden we naar zwamdraadjes. We zochten paddenstoelen in allerlei vormen, geuren en kleuren.

We beleefden een super leuke en leerrijke dag in het bos

 

 

In dit filmpje kunnen jullie de letters met bijhorende lettergebaren van thema 1 bekijken. De volgende letters komen aan bod:

I – k – m – o – l – b – ee – r.

 

In dit filmpje kunnen jullie de letters met bijhorende lettergebaren van thema 2 bekijken. De volgende letters komen aan bod:

a – n – t – p – e – j – s

September 2019

We kennen nu al de woordjes ik, mol, beer, An en Tom. Met de letters van deze woorden kunnen we al nieuwe woorden lezen en dat mochten we deze maand eens tonen op het digi bord.

Deze maand mochten we inhouden vergelijken. We moesten de verschillende flessen en bekers ordenen van meest naar minst en dat lukte zeer goed.

Op vrijdag 27 september gingen L1 en L2 op bezoek bij de appelboomgaard .

We zagen hoe appels aan de bomen hangen , hoe ze geplukt worden en we konden een kijkje nemen in de grote koelcellen waar de appels in bewaard worden.