Audrey Vlietinck (1)
Ann Snoeck (1)

Maart 2020

Letterfeest

 

Auteurslezing in de bibliotheek. 

Op maandag 2 maart mochten de kinderen van het eerste leerjaar kennis maken met Ann Lootens, auteur van kinderboeken. 

Zij kon prachtige verhalen vertellen en iedereen zat geboeid te luisteren. 

Het was een hele leuke namiddag. 

 

Februari 2020

Carnaval

 

Op donderdag trok het eerste leerjaar naar het ziekenhuis van Tielt .

We bezochten de verschillende delen van het ziekenhuis , ook plaatsen waar je als patiënt of bezoeker nooit komt .

We kregen eerst uitleg over de ziekenwagen en enkele mochten zelfs plaats nemen op de brancard . Daarna bezochten we de apotheek en kregen we een rondleiding in de keuken ( daarvoor moesten we wel een kapje opzetten ) .

Op de kinderafdeling was het heel druk zodat we geen kinderkamer binnen konden . We mochten wel een kijkje nemen in de speelkamer .

Ook de sorteermachine van de uniformen konden we bekijken .

Als afsluiter van deze leerrijke namiddag , kregen we nog een drankje aangeboden .

Januari 2020

Enkele sfeerbeelden van het hoekenwerk op vrijdag en het kerstfeestje.

December 2019

Ook dit jaar was de Sint de kindjes van het eerste leerjaar niet vergeten. Hij bracht ons een bezoekje. We dansten en zongen voor Sint en Piet in ruil voor wat lekkers.

We kregen prachtige techniekdozen met magneten en een doos met strijkparels. De kinderen vonden het een fantastische dag!

 

De Sinterklaas-spanning stijgt in het 1ste leerjaar. De leerlingen zijn er al volledig klaar voor. Nog een paar nachtjes slapen!!

November 2019

In het 1ste leerjaar leerden ze werken met Chromebooks. Samen met meester Thomas ontdekten ze de wereld van Bingel. De kinderen waren er snel in thuis! Volgende week deel 2 van de klas.

Oktober 2019

We gingen vandaag op een heuse paddestoelenzoektocht naar Bulskampveld in Beernem.

Samen met kabouter Pinnenmuts zochten we een nieuwe paddenstoel voor hem : één met een mooie kleur en/of lekkere geur , één om op te zitten en op te wippen. Onderweg ontmoeten we allerlei bosbewoners die ons wegwijs maakten in de wondere wereld van de zwammen. In spelvorm bekeken we de oderkant van de paddenstoel en speurden we naar zwamdraadjes. We zochten paddenstoelen in allerlei vormen, geuren en kleuren.

We beleefden een super leuke en leerrijke dag in het bos

 

 

In dit filmpje kunnen jullie de letters met bijhorende lettergebaren van thema 1 bekijken. De volgende letters komen aan bod:

I – k – m – o – l – b – ee – r.

 

In dit filmpje kunnen jullie de letters met bijhorende lettergebaren van thema 2 bekijken. De volgende letters komen aan bod:

a – n – t – p – e – j – s

September 2019

We kennen nu al de woordjes ik, mol, beer, An en Tom. Met de letters van deze woorden kunnen we al nieuwe woorden lezen en dat mochten we deze maand eens tonen op het digi bord.

Deze maand mochten we inhouden vergelijken. We moesten de verschillende flessen en bekers ordenen van meest naar minst en dat lukte zeer goed.

Op vrijdag 27 september gingen L1 en L2 op bezoek bij de appelboomgaard .

We zagen hoe appels aan de bomen hangen , hoe ze geplukt worden en we konden een kijkje nemen in de grote koelcellen waar de appels in bewaard worden.