IMG_1811

Oktober 2022

Klasnieuws oktober

September 2022

Klasnieuws 2

Klasnieuws 1 

Juni 2022

Weeknieuws 9

April 2022

Weeknieuws 7

Maart 2022

Weeknieuws 6

November 2021

Weeknieuws 24 november 

Oktober 2021

Forum

Voor de herfstvakantie hadden we het eerste forum waarbij de ouders naar onze show mochten komen kijken. Wij oefenden rond het domein ‘muziek’. We gingen aan de slag met muziekinstrumenten. De kinderen leerden meer over ritme en tempo. Zo maakten we samen een mooi muziekspel. Het resultaat kunnen jullie hieronder nog eens bewonderen.

Groetjes juf Michelle

 

 

Naar het bos

Tijdens de week van het bos, trokken we met L1 en L2 naar het bos ‘Bulskampveld’ te Beernem. In de klas leerden we al heel wat over het thema ‘herfst’. Dat was handig, want in de namiddag deden we een natuurwandeling met een gids. We leerden zelf heel veel ontdekken aan de hand van leuke opdrachten:

 • Aan de hand van een kleurpotlood iets zoeken in de natuur dat hetzelfde kleurtje heeft.
 • De boomschors beter bekijken met een loep. We zagen kriebeldiertjes!
 • Diertjes zoeken, in een insectenpotje stoppen en zoeken op een kaart over welk diertje het ging. Tijdens deze opdracht bleven de diertjes ongedeerd en achteraf terug vrij gelaten! 😊
 • Het reliëf van de schors tekenen door een blad papier tegen de stam te hangen en met natuurlijke materialen te kleuren. Zo zie je de structuur van de schors!

Kortom, we leerden over vanalles wat. Ook de paddenstoel, tamme kastanje, esdoorn kwamen aan bod.

Oja, bijna vergeten! In de voormiddag mochten we spelen op de speeltuin.

Zal ik een geheimpje vertellen? Tijdens de busrit terug naar huis, vielen een aantal kindjes in slaap. Het moet dus gewoon een super leuk dagje geweest zijn!

Groetjes juf Michelle

 

Toneel: Quinnie en Quinn

Op donderdag 7 oktober gingen we samen met L1 te voet naar ‘cultuurcentrum Gildhof’ om naar een toneel te gaan kijken. De kinderen waren heel enthousiast om nog eens op pad te gaan en wat cultuur op te snuiven.

Zijn jullie ook benieuwd waarover het toneelstuk ging? Hieronder kunnen jullie de korte inhoud lezen. Hopelijk hebben de kinderen jullie ook al het één en ander verteld.

Quinnie & Quinn ontsnappen aan hun Grote Leider en hun wereld vol regels. Ze komen terecht in een wereld van angsten en onzekerheid. Het is een zoektocht naar vrijheid. Langs verlaten steden, watervallen en ontploffende paddenstoelen. Niets lijkt wat het is, of lijkt dat alleen maar zo en is alles exact wat het lijkt? Steeds weer nieuwe uitdagingen kruisen hun pad.

Het toneelstuk was prachtig. De kinderen waren heel verwonderd. Zeker van de spin! 😊

Dit smaakt naar meer.

Groetjes juf Michelle

September 2021

Een nieuwe week in het 2de leerjaar

Deze week stonden terug leuke activiteiten op het programma:

 • Sportdag
  Op deze zonnige dag trokken we met het 2de leerjaar naar de sporthal van Tielt. We deden aan atletiek, turnen, hoogspringen, en nog zo veel meer…
  Na het eten gingen we even naar buiten om te voetballen en te lopen op de atletiekpiste. Naar het einde van de dag waren we vermoeid en gingen we terug naar school met de bus.
 • Muzische vorming: ritmespel met muziekinstrumenten
  We leerden een lied over ridder Martijn en ridder Koen. Aan de hand van dit lied gingen we aan de slag met muziekinstrumenten. Ze leerden ritmisch klappen. Er werd een ritme voor hen gespeeld en zij moesten het herhalen. Op het einde kwamen we tot een mooi ritmisch spel. Heel mooi om te horen! Willen jullie eens een kijkje nemen op welke site we oefenden? Klik dan op volgende link: https://www.muziekinschool.net/rmlied
 • Toets
  We maakten onze eerste toetsjes in het 2de Spannend! Ze kregen hun eigen toetsenplaats in de klas zodat ze rustig kunnen werken en niet teveel afgeleid zijn door de anderen. Binnenkort krijgen jullie de toetsenmap mee om de resultaten te bekijken.
 • Amen jarig
  Deze week was er een vriendje jarig uit onze klas! We vierden donderdag de verjaardag van Amen. We zongen in de klas en hij mocht de verjaardagshoed dragen. Proficiat met jouw verjaardag, Amen! 😊

Geniet van de foto’s van deze week.

Groetjes Juf Michelle
 

Strapdag 

Na een leuke zwemles, stonden de kinderen te popelen om in de namiddag te fietsen of te steppen in onze straat, want het was namelijk Strapdag! Met het zonnetje op onze snoet, hadden de kinderen een heel fijne en sportieve namiddag. Soms moesten de juffen wel eens oppassen of we werden omver gereden. 😊
Er zaten echte racers bij! We hadden heel veel plezier.

 

Turnen bij juf Sofie 

Tijdens de turnles bij juf Sofie deden de kinderen aan hockey. Hieronder enkele sfeerbeelden.

 

Springkastelenpretpark

Deze eerste schoolweek hebben we enorm leuk afgesloten met heel veel springkastelen op de speelplaats van het lager en het kleuter. De kinderen waren dolenthousiast en hebben genoten van deze zonnige, sportieve dag!

Groetjes juf Michelle

Juni 2021

L2 supportert heel hard voor de Rode Duivels! Go België!

 

Yoga

Tijdens hoekenwerk, mochten de kinderen enkele yoga-houdingen oefenen. Hiervoor moesten ze toch een beetje lenig zijn. Ze vonden het heel leuk. Hieronder enkele foto’s. Misschien kunnen jullie dit thuis ook eens proberen?

Mei 2021

Sportweek 

Afgelopen week gingen we op sportweek. We begonnen elke ochtend met een momentje ochtendsport. Dit deden we samen met L1. Vervolgens kregen we afwisselend een uurtje les en een uurtje sport. De kinderen maakten kennis met allerlei leuke sporten! Het was een heel toffe week!

 

Sportweek dans 1

 

Sportweek dans 2

 

Bewegend leren

Momenteel zijn we tijdens de rekenmomenten aan het herhalen. Voor we aan de slag gingen in ons werkboek, speelden we een spelletje op de speelplaats. Zo herhaalden we de deeltafels en de kinderen vonden dit heel fijn!

 

Uitstap naar het bos – leerwandeling bijtjes

L2 ging samen met L1 op uitstap naar het bos te Beernem. In de ochtend mochten we spelen op de speeltuin. We waren helemaal alleen en hadden het speelterrein voor ons alleen. We hadden samen heel veel pret.

In de namiddag aten we onze boterhammen samen op aan de picknicktafels of op de boomstammen. Na het eten mochten we nog even spelen.

Om 13u begonnen we aan een hele leuke leerwandeling over de bijtjes. De kinderen kwamen aan de hand van speelse opdrachten meer te weten over de bijen. Ze werden allemaal betrokken bij de spelletjes en ze hadden het enorm naar hun zin. De gids gaf ons veel uitleg en wat hebben de kinderen dit goed onthouden!

Om 15u30 keerden we moe maar voldaan terug naar school.
Kortom, een heel interessante en leerrijke dag.

Vele groetjes!

Maart 2021

Wereld Downsyndroomdag

Ook bassischool De Springplank deed mee. We deden allemaal 2 verschillende kousen aan.  Dat is namelijk het symbool van Wereld Downsyndroomdag en toont dat we mensen die verschillend zijn, omarmen. Het is een dag om te tonen dat anders zijn, normaal is. Hierover hadden we in de klas een gesprek en keken naar verschillende foto’s. De kinderen toonden veel respect. Super!

 

Wereldwaterdag

Op maandag 22 maart stonden we even stil bij de wereldwaterdag. Alle kinderen hadden blauwe kledij aan. In de namiddag leerden we over water. Waarvoor gebruiken wij allemaal water? Wist je dat een T-shirt maken ook water nodig heeft? We leerden de verschillende stapjes over het maken van een T-shirt. En ja hoor, het katoenplantje heeft veel water nodig. We leerden enkele tips om bewust om te gaan met het verbruik van water. De kinderen waren heel enthousiast om hierover te leren.

Februari 2021

Carnavalsweek

De hele week mochten de kinderen zich verkleden. Elke dag trokken we een nieuwe foto van de verschillende kostuums. Op vrijdag was het thema ‘Valentijn’. Ze vonden het heel leuk. 🙂

 

Kinderfuif 

Op vrijdag was het tijd voor de lang verwachte kinderfuif. Al van in de ochtend waren de kinderen heel benieuwd en zenuwachtig. We hadden heel veel geluk met het weer, want het zonnetje straalde! Elke klas deed een leuk dansje of zong een liedje. Per klas werd ook een prins en prinses ‘carnaval’ gekozen. In onze klas was dat Milagro en Bent. Joepie! Ze kregen een klein cadeautje. Na de kinderfuif, gingen we terug naar de klas waar we een lekkere pannenkoek met suiker kregen en een warme chocomelk. We waren helemaal klaar om richting de krokusvakantie te gaan. Hieronder kan je enkele foto’s zien en het liedje dat we zongen.

 

Computer 

De laatste weken hebben we veel geleerd over de Chromebook. Elk kind kreeg een Chromebook om enkele vaardigheden te oefenen. We oefenden op het aanmelden en afsluiten van de computer. Ook leerden de kinderen hoe ze een afbeelding moeten kopiëren en hoe ze een tekst kunnen onderlijnen, vergroten, verkleinen, veranderen van kleur, en nog zoveel meer… Het was heel mooi om te zien hoe de andere kinderen elkaar hielpen, wanneer het even niet lukte. Samenwerken doen ze al heel goed!

 

Tijdschriften

Tijdens de lessen WO mogen de kinderen ook veel zelf doen. In het nieuwe thema van WO leren we over verschillende huizen, maar ook over huizen van dieren. De kinderen mochten op zoek gaan in tijdschriften naar verschillende huizen. We kleefde dit op een groot blad. Achteraf besproken we welke huizen er allemaal zijn. Het was zeer leerrijk

Januari 2021

Bewegend leren

Tijdens de toetsenperiode moesten we ons goed concentreren… gelukkig was er ook tijd om even naar buiten te gaan. We herhaalden de leerstof van spelling aan de hand van een leuk spel. Op de speelplaats hingen 20 foto’s. De leerlingen moesten de foto’s zoeken en het juiste woord opschrijven met een spellingsmoeilijkheid.
De kinderen waren heel enthousiast! Nadien gingen we terug naar de klas om de woorden te verbeteren.

 

Kerstkaartje 

 

Een beetje techniek

Het nieuwe WO-thema klinkt als volgt: ‘Handen uit de mouwen’.

Zo gezegd, zo gedaan. We gingen aan de slag als echte timmermannen en timmervrouwen.

We maakten een zelfgemaakt spelletje genaamd ‘Het doolhof’’.
Met nagels timmerden we in een plankje met behulp van een sjabloon waar we de nagels moesten slaan. Ai ai… onze vingers. We hebben ook wel eens naast de nagels geslaan. Hopelijk geen blauwe vingers…

Nadat de nagels in het plankje werden getimmerd, mochten de kinderen aan de hand van elastiekjes een doolhof maken. Daarna kunnen we de knikker bij start leggen en moeten we proberen door het doolhof te geraken om uit te komen aan het einde.

Hier al enkele sfeerfoto’s. Deze week werken we verder af. Ze kunnen zich in de vakantie alvast bezighouden met het spelen van het spelletje!

November – december 2020

Sinterklaas

Op vrijdag 4 december was het een heel spannende dag voor de kinderen van L2.

We begonnen de dag met een lekker ontbijt en heerlijke chocomelk!
Jammer genoeg kon Sinterklaas niet naar de klas komen, maar Sinterklaas sprak een filmpje in voor de kinderen. Ze waren heel verrast toen ze hoorden dat Sinterklaas alles over hen wist!

Uiteindelijk konden we concluderen dat er alleen maar brave kinderen zitten in onze klas. Daarom kregen we een leuk klascadeau! We kregen een interactieve wereldbol met een speciale pen. Zo kunnen de kinderen leren over de talen, welke dieren er leven en nog zoveel meer! Wat waren ze blij.

We sloten de dag af met een leuke film. We dansten nog even op ons liedje dat we leerden over Zwarte Piet. Nog even een verhaaltje lezen over de circuspieten en de kinderen mochten naar huis met hun mooie Zwarte Pietmuts. Kortom, het was een heel energieke dag vol mooie belevingen.

We kijken uit naar volgend jaar.
Vele groetjes, juf Michelle

 

Werken met de chromebooks

Op dinsdag mogen de kinderen tijdens hoekenwerk steeds op de Chromebook werken. Deze keer mochten ze met 2 aan de slag. Ze speelden samen spelletjes rond het thema Sinterklaas. Samen oefenden ze verschillende vaardigheden op de computer: opstarten, afsluiten, terugkeren naar een vorige pagina, typen, en nog zo veel meer.

Vanaf deze week gaan we op dinsdag verder met het oefenen van de vaardigheden op de Chromebook.

Wat staat er op het programma?

 • Een tekstje typen en leren om woorden te onderlijnen, cursief plaatsen, vet maken. Ook leren ze om een woord groter of kleiner te maken. Kortom de kids zullen veel bijleren.

Groetjes juf Michelle

Oktober 2020

Naar het bos: De Brielmeersen

Op vrijdag 16 oktober trokken we met L1 en L2 naar Deinze om het domein ‘De Brielmeersen’ te bezoeken.

We begonnen met een leerrijke natuurwandeling. We leerden over verschillende dieren aan de hand van leuke spelletjes. Wat eten ze? Hoe zien ze eruit? Waar leven ze? De kinderen kunnen jullie het vast en zeker vertellen.

Na de wandeling aten we samen aan de picknicktafels in het doolhof. Daarna mochten we uiteraard door het doolhof lopen en de weg vinden. We raakten er allemaal veilig en wel uit!

In de namiddag volgde verdiende ontspanning. De kinderen mochten op de speeltuin spelen! Ze hadden de volledige speeltuin voor hen alleen! Wij hadden echt geluk.

Kortom, een hele leuke afsluiter voor we in weekend gingen.

Groetjes juf Michelle

September 2020

Verjaardag van Bruce en Anouk 

Deze maand mochten we al 2 verjaardag vieren. Bruce en Anouk vierden op vrijdag 25 september hun verjaardag in de klas. We kregen heel wat lekkers om te smullen. Anouk zorgde ook voor een verfrissend drankje. Proficiat!  

Dag van de sportclub

Op woensdag 16 september was het dag van de sportclub. Enkele kinderen uit onze klas deden hun sportkledij aan. Ze zien er toch fantastisch uit? Kan jij raden aan welke sport ze doen?

 

Strapdag

Op vrijdag 18 september mochten alle kinderen wieltjes meebrengen naar school voor de jaarlijkse Strapdag. Speciaal voor deze dag werd de straat afgezet met hekkens en mochten de kinderen fietsen! L1 en L2 mochten samen wielen. Na enkele afspraken, vertrokken de kinderen voor heel wat plezier. Onder een stralende zon was er veel beweging in de Tulpenlaan. We zagen echte talenten op de fiets, step en andere wieltjes. En heel belangrijk: niemand viel!

 

Naar het park

We sloten de schoolweek af met een bezoek aan het park. Samen met de kleutertjes en peutertjes van juf Sofie en juf Daisy vertrokken we voor een spetterende namiddag. De leerlingen van L2 kregen de taak om te wandelen met een vriendje van de kleuterklas en er goed op te letten in het park. Ze deden dat schitterend. De leerlingen van L2 hebben veel verantwoordelijkheidszin. Eenmaal aangekomen in het park gingen we vrij spelen. We speelden later ook met de bal en we deden een parachutespel. Na het ravotten kregen de kinderen honger en dorst. We gingen gezellig onder een boom zitten en zaten gezellig samen. Nog even spelen en dan vertrokken we terug richting school. Wat was dat een heerlijke zomerdag! Daarvan moesten we toch nog even van genieten he.

 

Woordje van de directeur

Infopresentatie L2

 

Hoekenwerk

Elke dinsdagavond maken we plaats voor een uurtje hoekenwerk. Dit hoekenwerk draaide vooral rond ‘ontspannen’. De kinderen mochten spelen in de bouwhoek, spelletjes spelen, lezen in de leeshoek, een boekenworm ontwerpen om in ons leesboek te stoppen wanneer we aan het lezen zijn en puzzelen in de puzzelhoek. Dit was een perfecte afsluiter om de dag te eindigen.

Lezen

Het laatste halfuurtje voor de middag ligt vast om gezellig te lezen. De kinderen mochten een boekje kiezen uit onze schoolbibliotheek. Het was deze week heel mooi weer. We trokken naar buiten om samen te lezen in de buitenlucht met veel zonnestralen! De kinderen hebben er echt van genoten.

Picasso 

Tijdens de les muzische vorming gingen we aan de slag rond de kunstenaar ‘Pablo Picasso’. We bekeken eerst enkele werken van hem en deden impressies op. De kinderen konden ontdekken dat Picasso vooral gezichten schilderde. Nadat we meer wisten over de kunstenaar, gingen we zelf een kunstwerk maken. We werkten met waterverf en konden kiezen uit verschillende vormen om het gezicht te maken. Om af te sluiten hielden we een kleine tentoonstelling. De kinderen mochten elkaars werkje bekijken. De resultaten zijn schitterend en zullen uithangen in de klas. Er zitten dus veel kunstenaars in onze klas!

 

 

Februari 2020

Op Valentijnsdag gingen we met de klas naar de bibliotheek om een auteurslezing bij te wonen. We maakten kennis met Reine De Pelseneer en haar prachtige boeken met wondermooie verhalen. De kinderen luisterden geboeid en konden zelf vragen stellen aan de auteur! Bij een verhaal werd zelf een liedje aangeleerd dat we dan allemaal samen mochten zingen. We kregen enkele boekjes mee om te lezen in de klas. We gaan aan de slag met haar boekjes en zullen er in voorlezen. Het was een warme en gezellige voormiddag!


 

Naar aanloop van onze kinderfuif met thema ‘gemaskerd bal’, gingen we creatief aan de slag om in de klas maskers te maken. Je kan de resultaten bewonderen of de foto’s en natuurlijk mogen ze deze maskers dan mee naar huis nemen op vrijdag. 🙂

 

Nog even en we kennen alle maaltafels en deeltafels! Joepie! 
Om ze nog verder in te oefenen gingen we per 2 aan de slag. De kinderen mochten elkaar opvragen en zo wisten ze meteen welke tafels al heel goed gingen en aan welke tafels ze nog een beetje moeten oefenen. Met 2 is alles veel leuker toch?

 

In het 2de leerjaar wordt er veel gelezen. Op donderdag 06/02 trokken we met z’n allen naar buiten omdat het zonnetje scheen! We zochten een gezellig plaatsje uit en iedereen verdiepte zich in zijn verhaal.  
Het was een zalig leesmomentje.

 

Tijdens hoekenwerk gaan we vaak met de chromebooks aan de slag. De kinderen mogen zelfstandig werken op Bingel. Niet alleen speen ze educatieve spelletjes maar leren ze ook hoe ze zich moeten aanmelden op Bingel. Ook als we sneller klaar zijn na een lesje mogen de chromebooks boven gehaald worden!  

Januari 2020

Net voor de kerstvakantie gingen we op sportdag! Voor de laatste keer voor de vakantie gingen we dus nog eens stevig sporten.
Wat er op het programma stond?

– Mattenspelen

– Pezzibalspelen

– Turnen in topturnhal

– Duelspelen

Het was een heel leuke en sportieve dag.

Juf Michelle

December 2019

Sinterklaas op bezoek in L2

 

Op vrijdag 6 december kwam Sinterklaas langs op onze school. In afwachting van zijn komst, hielden we ‘s morgens een Sint-ontbijt. Het was smullen!

 

Ook in het 2de leerjaar stijgt de spanning naar de komst van Sinterklaas. De kinderen hebben alvast hun schoentje gezet. Maar zijn ze wel braaf geweest??

November 2019

Amin was jarig op donderdag 24 oktober! Een dikke proficiat vriend.

Hij bracht lekkere mandarijntjes mee naar de klas. Lekker was dat!

Joepie! Julie en Zoran waren jarig op dinsdag 5/11! Beiden werden ze 7 jaar. Hiep hiep hoera!

We hebben gesmuld van de zelfgemaakte appelflappen en lekkere cake!

Oktober 2019

Op donderdag 10 oktober 2019 gingen L1 en L2 samen naar het bos.

In de voormiddag mochten we spelen op de speeltuin. In de namiddag gingen we met een gids op stap. De gids vertelde ons heel veel over paddenstoelen aan de hand van een verhaal over Pinnenmuts. Vervolgens trokken we het bos in om op zoek te gaan naar de paddenstoelen. We kwamen heel veel verschillende soorten tegen. Sommige paddenstoelen stonken zelf! Kennen jullie de naam? Een stinkzwam! Even later mochten we aan de hand van een spiegeltje gaan controleren of een paddenstoel plaatjes of buisjes had.

Kortom, wij weten nu enorm veel over paddenstoelen en hadden een hele leuk dag!

Juf Michelle

September 2019

In L2 mogen we ook in groepjes werken tijdens hoekenwerk. Hier leren we samenwerken en luisteren naar elkaar op een rustige manier. Deze week waren er tekenopdrachten, spelletjes spelen, lezen in boekjes en rekenspelletjes.

Verjaardagen L2