Michelle De Clercq (1)

Februari 2020

Op Valentijnsdag gingen we met de klas naar de bibliotheek om een auteurslezing bij te wonen. We maakten kennis met Reine De Pelseneer en haar prachtige boeken met wondermooie verhalen. De kinderen luisterden geboeid en konden zelf vragen stellen aan de auteur! Bij een verhaal werd zelf een liedje aangeleerd dat we dan allemaal samen mochten zingen. We kregen enkele boekjes mee om te lezen in de klas. We gaan aan de slag met haar boekjes en zullen er in voorlezen. Het was een warme en gezellige voormiddag!


 

Naar aanloop van onze kinderfuif met thema ‘gemaskerd bal’, gingen we creatief aan de slag om in de klas maskers te maken. Je kan de resultaten bewonderen of de foto’s en natuurlijk mogen ze deze maskers dan mee naar huis nemen op vrijdag. 🙂

 

Nog even en we kennen alle maaltafels en deeltafels! Joepie! 
Om ze nog verder in te oefenen gingen we per 2 aan de slag. De kinderen mochten elkaar opvragen en zo wisten ze meteen welke tafels al heel goed gingen en aan welke tafels ze nog een beetje moeten oefenen. Met 2 is alles veel leuker toch?

 

In het 2de leerjaar wordt er veel gelezen. Op donderdag 06/02 trokken we met z’n allen naar buiten omdat het zonnetje scheen! We zochten een gezellig plaatsje uit en iedereen verdiepte zich in zijn verhaal.  
Het was een zalig leesmomentje.

 

Tijdens hoekenwerk gaan we vaak met de chromebooks aan de slag. De kinderen mogen zelfstandig werken op Bingel. Niet alleen speen ze educatieve spelletjes maar leren ze ook hoe ze zich moeten aanmelden op Bingel. Ook als we sneller klaar zijn na een lesje mogen de chromebooks boven gehaald worden!  

Januari 2020

Net voor de kerstvakantie gingen we op sportdag! Voor de laatste keer voor de vakantie gingen we dus nog eens stevig sporten.
Wat er op het programma stond?

– Mattenspelen

– Pezzibalspelen

– Turnen in topturnhal

– Duelspelen

Het was een heel leuke en sportieve dag.

Juf Michelle

December 2019

Sinterklaas op bezoek in L2

 

Op vrijdag 6 december kwam Sinterklaas langs op onze school. In afwachting van zijn komst, hielden we ‘s morgens een Sint-ontbijt. Het was smullen!

 

Ook in het 2de leerjaar stijgt de spanning naar de komst van Sinterklaas. De kinderen hebben alvast hun schoentje gezet. Maar zijn ze wel braaf geweest??

November 2019

Amin was jarig op donderdag 24 oktober! Een dikke proficiat vriend.

Hij bracht lekkere mandarijntjes mee naar de klas. Lekker was dat!

Joepie! Julie en Zoran waren jarig op dinsdag 5/11! Beiden werden ze 7 jaar. Hiep hiep hoera!

We hebben gesmuld van de zelfgemaakte appelflappen en lekkere cake!

Oktober 2019

Op donderdag 10 oktober 2019 gingen L1 en L2 samen naar het bos.

In de voormiddag mochten we spelen op de speeltuin. In de namiddag gingen we met een gids op stap. De gids vertelde ons heel veel over paddenstoelen aan de hand van een verhaal over Pinnenmuts. Vervolgens trokken we het bos in om op zoek te gaan naar de paddenstoelen. We kwamen heel veel verschillende soorten tegen. Sommige paddenstoelen stonken zelf! Kennen jullie de naam? Een stinkzwam! Even later mochten we aan de hand van een spiegeltje gaan controleren of een paddenstoel plaatjes of buisjes had.

Kortom, wij weten nu enorm veel over paddenstoelen en hadden een hele leuk dag!

Juf Michelle

September 2019

In L2 mogen we ook in groepjes werken tijdens hoekenwerk. Hier leren we samenwerken en luisteren naar elkaar op een rustige manier. Deze week waren er tekenopdrachten, spelletjes spelen, lezen in boekjes en rekenspelletjes.

Verjaardagen L2