Back
IMG_1811

April – mei 2024

Klasnieuws april – mei

Februari – maart 2024

Klasnieuws februari-maart

Januari 2024

Klasnieuws januari

December 2023

Klasnieuws december 

November 2023

Klasnieuws november

September 2023

Klasnieuws september

Juni 2023

Schoolfeest dansje

Mei 2023

Klasnieuws mei 

Februari 2023

Klasnieuws februari

Januari 2023

Klasnieuws januari

December 2022

Klasnieuws december

Oktober 2022

Klasnieuws oktober

September 2022

Klasnieuws 2

Klasnieuws 1 

Juni 2022

Weeknieuws 9

April 2022

Weeknieuws 7

Maart 2022

Weeknieuws 6

November 2021

Weeknieuws 24 november 

Oktober 2021

Forum

Voor de herfstvakantie hadden we het eerste forum waarbij de ouders naar onze show mochten komen kijken. Wij oefenden rond het domein ‘muziek’. We gingen aan de slag met muziekinstrumenten. De kinderen leerden meer over ritme en tempo. Zo maakten we samen een mooi muziekspel. Het resultaat kunnen jullie hieronder nog eens bewonderen.

Groetjes juf Michelle

 

 

Naar het bos

Tijdens de week van het bos, trokken we met L1 en L2 naar het bos ‘Bulskampveld’ te Beernem. In de klas leerden we al heel wat over het thema ‘herfst’. Dat was handig, want in de namiddag deden we een natuurwandeling met een gids. We leerden zelf heel veel ontdekken aan de hand van leuke opdrachten:

 • Aan de hand van een kleurpotlood iets zoeken in de natuur dat hetzelfde kleurtje heeft.
 • De boomschors beter bekijken met een loep. We zagen kriebeldiertjes!
 • Diertjes zoeken, in een insectenpotje stoppen en zoeken op een kaart over welk diertje het ging. Tijdens deze opdracht bleven de diertjes ongedeerd en achteraf terug vrij gelaten! 😊
 • Het reliëf van de schors tekenen door een blad papier tegen de stam te hangen en met natuurlijke materialen te kleuren. Zo zie je de structuur van de schors!

Kortom, we leerden over vanalles wat. Ook de paddenstoel, tamme kastanje, esdoorn kwamen aan bod.

Oja, bijna vergeten! In de voormiddag mochten we spelen op de speeltuin.

Zal ik een geheimpje vertellen? Tijdens de busrit terug naar huis, vielen een aantal kindjes in slaap. Het moet dus gewoon een super leuk dagje geweest zijn!

Groetjes juf Michelle

 

Toneel: Quinnie en Quinn

Op donderdag 7 oktober gingen we samen met L1 te voet naar ‘cultuurcentrum Gildhof’ om naar een toneel te gaan kijken. De kinderen waren heel enthousiast om nog eens op pad te gaan en wat cultuur op te snuiven.

Zijn jullie ook benieuwd waarover het toneelstuk ging? Hieronder kunnen jullie de korte inhoud lezen. Hopelijk hebben de kinderen jullie ook al het één en ander verteld.

Quinnie & Quinn ontsnappen aan hun Grote Leider en hun wereld vol regels. Ze komen terecht in een wereld van angsten en onzekerheid. Het is een zoektocht naar vrijheid. Langs verlaten steden, watervallen en ontploffende paddenstoelen. Niets lijkt wat het is, of lijkt dat alleen maar zo en is alles exact wat het lijkt? Steeds weer nieuwe uitdagingen kruisen hun pad.

Het toneelstuk was prachtig. De kinderen waren heel verwonderd. Zeker van de spin! 😊

Dit smaakt naar meer.

Groetjes juf Michelle

September 2021

Een nieuwe week in het 2de leerjaar

Deze week stonden terug leuke activiteiten op het programma:

 • Sportdag
  Op deze zonnige dag trokken we met het 2de leerjaar naar de sporthal van Tielt. We deden aan atletiek, turnen, hoogspringen, en nog zo veel meer…
  Na het eten gingen we even naar buiten om te voetballen en te lopen op de atletiekpiste. Naar het einde van de dag waren we vermoeid en gingen we terug naar school met de bus.
 • Muzische vorming: ritmespel met muziekinstrumenten
  We leerden een lied over ridder Martijn en ridder Koen. Aan de hand van dit lied gingen we aan de slag met muziekinstrumenten. Ze leerden ritmisch klappen. Er werd een ritme voor hen gespeeld en zij moesten het herhalen. Op het einde kwamen we tot een mooi ritmisch spel. Heel mooi om te horen! Willen jullie eens een kijkje nemen op welke site we oefenden? Klik dan op volgende link: https://www.muziekinschool.net/rmlied
 • Toets
  We maakten onze eerste toetsjes in het 2de Spannend! Ze kregen hun eigen toetsenplaats in de klas zodat ze rustig kunnen werken en niet teveel afgeleid zijn door de anderen. Binnenkort krijgen jullie de toetsenmap mee om de resultaten te bekijken.
 • Amen jarig
  Deze week was er een vriendje jarig uit onze klas! We vierden donderdag de verjaardag van Amen. We zongen in de klas en hij mocht de verjaardagshoed dragen. Proficiat met jouw verjaardag, Amen! 😊

Geniet van de foto’s van deze week.

Groetjes Juf Michelle
 

Strapdag 

Na een leuke zwemles, stonden de kinderen te popelen om in de namiddag te fietsen of te steppen in onze straat, want het was namelijk Strapdag! Met het zonnetje op onze snoet, hadden de kinderen een heel fijne en sportieve namiddag. Soms moesten de juffen wel eens oppassen of we werden omver gereden. 😊
Er zaten echte racers bij! We hadden heel veel plezier.

 

Turnen bij juf Sofie 

Tijdens de turnles bij juf Sofie deden de kinderen aan hockey. Hieronder enkele sfeerbeelden.

 

Springkastelenpretpark

Deze eerste schoolweek hebben we enorm leuk afgesloten met heel veel springkastelen op de speelplaats van het lager en het kleuter. De kinderen waren dolenthousiast en hebben genoten van deze zonnige, sportieve dag!

Groetjes juf Michelle