Michelle De Clercq (1)

Oktober 2020

Naar het bos: De Brielmeersen

Op vrijdag 16 oktober trokken we met L1 en L2 naar Deinze om het domein ‘De Brielmeersen’ te bezoeken.

We begonnen met een leerrijke natuurwandeling. We leerden over verschillende dieren aan de hand van leuke spelletjes. Wat eten ze? Hoe zien ze eruit? Waar leven ze? De kinderen kunnen jullie het vast en zeker vertellen.

Na de wandeling aten we samen aan de picknicktafels in het doolhof. Daarna mochten we uiteraard door het doolhof lopen en de weg vinden. We raakten er allemaal veilig en wel uit!

In de namiddag volgde verdiende ontspanning. De kinderen mochten op de speeltuin spelen! Ze hadden de volledige speeltuin voor hen alleen! Wij hadden echt geluk.

Kortom, een hele leuke afsluiter voor we in weekend gingen.

Groetjes juf Michelle

September 2020

Verjaardag van Bruce en Anouk 

Deze maand mochten we al 2 verjaardag vieren. Bruce en Anouk vierden op vrijdag 25 september hun verjaardag in de klas. We kregen heel wat lekkers om te smullen. Anouk zorgde ook voor een verfrissend drankje. Proficiat!  

Dag van de sportclub

Op woensdag 16 september was het dag van de sportclub. Enkele kinderen uit onze klas deden hun sportkledij aan. Ze zien er toch fantastisch uit? Kan jij raden aan welke sport ze doen?

 

Strapdag

Op vrijdag 18 september mochten alle kinderen wieltjes meebrengen naar school voor de jaarlijkse Strapdag. Speciaal voor deze dag werd de straat afgezet met hekkens en mochten de kinderen fietsen! L1 en L2 mochten samen wielen. Na enkele afspraken, vertrokken de kinderen voor heel wat plezier. Onder een stralende zon was er veel beweging in de Tulpenlaan. We zagen echte talenten op de fiets, step en andere wieltjes. En heel belangrijk: niemand viel!

 

Naar het park

We sloten de schoolweek af met een bezoek aan het park. Samen met de kleutertjes en peutertjes van juf Sofie en juf Daisy vertrokken we voor een spetterende namiddag. De leerlingen van L2 kregen de taak om te wandelen met een vriendje van de kleuterklas en er goed op te letten in het park. Ze deden dat schitterend. De leerlingen van L2 hebben veel verantwoordelijkheidszin. Eenmaal aangekomen in het park gingen we vrij spelen. We speelden later ook met de bal en we deden een parachutespel. Na het ravotten kregen de kinderen honger en dorst. We gingen gezellig onder een boom zitten en zaten gezellig samen. Nog even spelen en dan vertrokken we terug richting school. Wat was dat een heerlijke zomerdag! Daarvan moesten we toch nog even van genieten he.

 

Woordje van de directeur

Infopresentatie L2

 

Hoekenwerk

Elke dinsdagavond maken we plaats voor een uurtje hoekenwerk. Dit hoekenwerk draaide vooral rond ‘ontspannen’. De kinderen mochten spelen in de bouwhoek, spelletjes spelen, lezen in de leeshoek, een boekenworm ontwerpen om in ons leesboek te stoppen wanneer we aan het lezen zijn en puzzelen in de puzzelhoek. Dit was een perfecte afsluiter om de dag te eindigen.

Lezen

Het laatste halfuurtje voor de middag ligt vast om gezellig te lezen. De kinderen mochten een boekje kiezen uit onze schoolbibliotheek. Het was deze week heel mooi weer. We trokken naar buiten om samen te lezen in de buitenlucht met veel zonnestralen! De kinderen hebben er echt van genoten.

Picasso 

Tijdens de les muzische vorming gingen we aan de slag rond de kunstenaar ‘Pablo Picasso’. We bekeken eerst enkele werken van hem en deden impressies op. De kinderen konden ontdekken dat Picasso vooral gezichten schilderde. Nadat we meer wisten over de kunstenaar, gingen we zelf een kunstwerk maken. We werkten met waterverf en konden kiezen uit verschillende vormen om het gezicht te maken. Om af te sluiten hielden we een kleine tentoonstelling. De kinderen mochten elkaars werkje bekijken. De resultaten zijn schitterend en zullen uithangen in de klas. Er zitten dus veel kunstenaars in onze klas!

 

 

Februari 2020

Op Valentijnsdag gingen we met de klas naar de bibliotheek om een auteurslezing bij te wonen. We maakten kennis met Reine De Pelseneer en haar prachtige boeken met wondermooie verhalen. De kinderen luisterden geboeid en konden zelf vragen stellen aan de auteur! Bij een verhaal werd zelf een liedje aangeleerd dat we dan allemaal samen mochten zingen. We kregen enkele boekjes mee om te lezen in de klas. We gaan aan de slag met haar boekjes en zullen er in voorlezen. Het was een warme en gezellige voormiddag!


 

Naar aanloop van onze kinderfuif met thema ‘gemaskerd bal’, gingen we creatief aan de slag om in de klas maskers te maken. Je kan de resultaten bewonderen of de foto’s en natuurlijk mogen ze deze maskers dan mee naar huis nemen op vrijdag. 🙂

 

Nog even en we kennen alle maaltafels en deeltafels! Joepie! 
Om ze nog verder in te oefenen gingen we per 2 aan de slag. De kinderen mochten elkaar opvragen en zo wisten ze meteen welke tafels al heel goed gingen en aan welke tafels ze nog een beetje moeten oefenen. Met 2 is alles veel leuker toch?

 

In het 2de leerjaar wordt er veel gelezen. Op donderdag 06/02 trokken we met z’n allen naar buiten omdat het zonnetje scheen! We zochten een gezellig plaatsje uit en iedereen verdiepte zich in zijn verhaal.  
Het was een zalig leesmomentje.

 

Tijdens hoekenwerk gaan we vaak met de chromebooks aan de slag. De kinderen mogen zelfstandig werken op Bingel. Niet alleen speen ze educatieve spelletjes maar leren ze ook hoe ze zich moeten aanmelden op Bingel. Ook als we sneller klaar zijn na een lesje mogen de chromebooks boven gehaald worden!  

Januari 2020

Net voor de kerstvakantie gingen we op sportdag! Voor de laatste keer voor de vakantie gingen we dus nog eens stevig sporten.
Wat er op het programma stond?

– Mattenspelen

– Pezzibalspelen

– Turnen in topturnhal

– Duelspelen

Het was een heel leuke en sportieve dag.

Juf Michelle

December 2019

Sinterklaas op bezoek in L2

 

Op vrijdag 6 december kwam Sinterklaas langs op onze school. In afwachting van zijn komst, hielden we ‘s morgens een Sint-ontbijt. Het was smullen!

 

Ook in het 2de leerjaar stijgt de spanning naar de komst van Sinterklaas. De kinderen hebben alvast hun schoentje gezet. Maar zijn ze wel braaf geweest??

November 2019

Amin was jarig op donderdag 24 oktober! Een dikke proficiat vriend.

Hij bracht lekkere mandarijntjes mee naar de klas. Lekker was dat!

Joepie! Julie en Zoran waren jarig op dinsdag 5/11! Beiden werden ze 7 jaar. Hiep hiep hoera!

We hebben gesmuld van de zelfgemaakte appelflappen en lekkere cake!

Oktober 2019

Op donderdag 10 oktober 2019 gingen L1 en L2 samen naar het bos.

In de voormiddag mochten we spelen op de speeltuin. In de namiddag gingen we met een gids op stap. De gids vertelde ons heel veel over paddenstoelen aan de hand van een verhaal over Pinnenmuts. Vervolgens trokken we het bos in om op zoek te gaan naar de paddenstoelen. We kwamen heel veel verschillende soorten tegen. Sommige paddenstoelen stonken zelf! Kennen jullie de naam? Een stinkzwam! Even later mochten we aan de hand van een spiegeltje gaan controleren of een paddenstoel plaatjes of buisjes had.

Kortom, wij weten nu enorm veel over paddenstoelen en hadden een hele leuk dag!

Juf Michelle

September 2019

In L2 mogen we ook in groepjes werken tijdens hoekenwerk. Hier leren we samenwerken en luisteren naar elkaar op een rustige manier. Deze week waren er tekenopdrachten, spelletjes spelen, lezen in boekjes en rekenspelletjes.

Verjaardagen L2