Charlotte Spriet (1)
Thomas Vancoillie (1)

November 2019

Voor de grootoudernamiddag knutselden we een kaarsenpotje in elkaar. Dit deden we door wasknijpers vast te lijmen aan een glazen potje. Dat mochten ze schilderen indien ze dat wensten. Er kwam een lintje rond en een pluimpje bij.

 

Op donderdag 14 november gingen we met het derde leerjaar op sportdag. We kregen een gevarieerd aanbod aan sporten. Zo leerden we basebal en hockey spelen. We speelden spelletjes in de topturnhal en sloten af met een dans.

Tijdens de middagpauze lunchten we gezellig samen en gingen we sporten op de piste. We liepen er een aantal rondjes, er werd gevoetbald en basket kwam ook aan bod. Een hele leuke sportieve dag. Samen spel stond hierbij heel centraal!

 

Bij de start van ons WO-Thema: ‘Naar het park’, trokken we samen naar het park dichtbij de school om er een aantal opdrachten uit te voeren: Wat zie je allemaal? Wat hoor je? Zijn er speciale dingen te zien? Wat ruik je? Wat valt er allemaal te beleven in het park? Opnieuw werkten we in duo’s en deze informatie verwerken we nu verder in ons thema. We brengen de natuur even bij ons binnen.

 

In het derde leerjaar leren we op verschillende manieren boodschappen overbrengen. Wie is de zender? Wie is de ontvanger? Hoe spreken we elkaar aan en hoe beëindigen we een gesprek? Hierbij leren we elkaar op een beleefde en vriendelijke manier aanspreken.

Aan de hand van een telefoongesprek stelden we een vraag en kregen we een antwoord. Hilarische gesprekken maar met een duidelijke boodschap!

Oktober 2019

In het derde leerjaar zijn we samen sterk en gaan we ook vaak samen werken. Tijdens de meetles kregen we een heleboel opdrachtjes die we dan ook in groepjes van 2 tot een goed einde hebben gebracht.

 

De boog moet niet altijd gespannen staan en ontspanning is ook vaak nodig. Wanneer de leerlingen goed werken mogen ze eens uit de bol gaan op Just Dance. Dit keer eentje speciaal voor de verjaardag van Fay-Ke! Echte danstalenten in de klas.

 

Elke maand gaan we naar de bib om boeken te kiezen. Die boeken worden in de klas gelezen en we maken de andere leerlingen nieuwsgierig naar ons verhaal.

We gaan zelf op zoek naar een boek dat we tof vinden. We zoeken boeken op ons eigen niveau. We bekijken de kaft en kijken al even in het boek om te weten of we het zelf leuk zullen vinden of niet.

Wanneer we gekozen hebben dan lezen we al een stukje in de gezellige leeshoek van de bib zelf.

Deze maand kozen we vooral griezelverhalen omdat we in WO leren over Halloween.

September 2019

Nu de herfst terug is maakten we kubistische bomen tijdens het hoekenwerk. We tekenden met zwarte stift en lat en maakten kennis met verschillende figuren, vormen en kleuren.

Taal: Opdrachten per 2. Kunnen we aan de hand van de instructies de juiste figuur bekomen?

Verjaardagen L3