Back
IMG_1798

Januari en Februari 2024

Klasnieuws

Oktober 2023

Klasnieuws herfst 

September 2023

Terug naar school!

Juni 2023

Schoolfeest dansje

April 2023

Klasnieuws

Maart 2023

Klasnieuws

Februari 2023

Klasnieuws

Januari 2023

Klasnieuws

November 2022

Klasnieuws

Oktober 2022

Klasnieuws 

Januari 2022

Vogelhuisjes maken

November 2021

Kunstwerken

De Watewy 

Voetbal in de Watewy

 

De leerlingen hebben genoten van een welverdiende vakantie, dit was te horen in de onthaalronde. Nu kunnen we er dubbel en dik weer invliegen!

Door heel wat omstandigheden hebben wij nog weinig kunnen knutselen. Vrijdag stond ons jaarthema ‘samen in de jungle’ op het programma. De leerlingen knutselden hun eigen cactusje. Dit omdat ze soms eens wat stekels op hun rug moeten hebben en opkomen voor hun eigen mening.

 

Ook leerden we aan de hand van een wolkententoonstelling het nieuwe WOUW thema ‘Wolk waar ga je heen?’ kennen. We sloten de les af met onze eigen wolkentekeningen.

Oktober 2021

Sportweek 

Onze sportweek van dit jaar zit erop. En wat voor eentje was het !

We hebben kunnen proeven van verschillende sporten. Van korfbal tot floorbal, van turnen tot judo.

Om even op adem te komen kregen de kinderen lesjes taal of rekenen. Een perfecte combinatie tussen inspannen en ontspannen.

De leerlingen kregen op het eind van de week allemaal hun sportdiploma mee naar huis. Deze was voor iedereen dubbel en dik verdiend!

 

Het park

Vorige week hebben we door verschillende omstandigheden (dagje vrij, zwemlessen) onze twee turnuurtjes verloren. Daarom hebben we genoten van het goede weer en vrijdagnamiddag naar het park getrokken, waar we naar hartenlust konden ravotten.

September 2021

Sportdag

Vorige week vrijdag hadden we met het 3e leerjaar SPORTDAG! Na een deugddoende wandeling naar de sporthallen (voor velen iets minder deugddoend 😉  ) maakten we ons in de kleedkamer klaar voor een sportieve dag. We hebben van meerdere sporten kunnen proeven : voetbal, intercrosse…

In de namiddag mochten we ons met z’n allen uitleven in de topturnhal! Daar kwamen de echte aapjes in de klas naar boven. We sloten de dag af met een teambuilding opdracht die ons leerde sportief samenwerken! Een geslaagde dag als je het mij vraagt!

 

Op de selfie!

We sluiten deze week ons thema van WOUW ‘Op de selfie!’ af. In dit thema ging het vooral over ons zelfbeeld, waar we vandaan komen, onze achtergrond… Maar evengoed ook over de anderen in de samenleving waar we ook goed zorg voor moeten dragen. We sloten iedere les af met een leuke selfie!

 

Strapdag

Vorige week vrijdag hielden wij onze jaarlijkse STRAPDAG. De kinderen konden al STAPPEND of TRAPPEND naar school komen. Dit moesten we zeker geen 2 keer vragen want iedereen was voorzien van een fiets, step, skateboard… De straat werd voor 1 namiddag helemaal ‘afgehuurd’ om hun plezier de vrije loop te laten gaan! Wat was dat een leuke namiddag! We hebben er allemaal enorm van genoten!

 

Zwemmen 

Vrijdag hadden we onze eerste zwemles. Samen met juf Sofie trokken we met de bus naar het zwembad in Meulebeke. Iedereen was zeer enthousiast om het water in te springen!  Na de nodige uitleg van juf Sofie waren we helemaal klaar om het water te trotseren. Iedereen deed fantastisch zijn best. Op naar volgende week !

 

De eerste week van het schooljaar is een feit !

De leerlingen konden op de eerste dag kennismaken met het nieuwe thema van het schooljaar : boeken en kunst! We keken met alle leerlingen samen naar het sprookje ‘De Bremer Stadsmuzikanten’. Een sprookje waar het samenwerken om iets te bereiken centraal staat! Met dit gegeven deed elke klas apart een activiteit. In het derde leerjaar maakten we gedichtjes.

Na een dag terug hard leren, konen de kinderen op vrijdag goed ontspannen op het springkastelenfestival ! De speel- en voetbalzone maakte plaats voor 2 grote springkastelen met hindernissen waar de kinderen zich konden uitleven. Na het springen namen we met het derde leerjaar nog even tijd om onze complimentenmuur af te werken. We schilderden met waterverf onze eigen zakjes om aan de deur te hangen, waar er in de loop van het jaar complimentenkaartjes in gestopt kunnen worden.

Het was alvast een geslaagde start van het nieuwe schooljaar!