Back
IMG_1813
20230419101551_IMG_2803

April en mei 2024

Klasnieuws april-mei

Maart 2024

Klasnieuws maart

Februari 2024

Klasnieuws februari 

Januari 2024

Klasnieuws januari 

November 2023

Klasnieuws november

Oktober 2023

Klasnieuws oktober 

September 2023

Klasnieuws september

April en mei 2023

Klasnieuws april en mei 

Maart 2023

Klasnieuws maart

Januari 2023

Klasnieuws december

Oktober 2022

Een Talentvolle klas!

 

Vanaf heden zal ik de foto’s en weetjes in een weeknieuws gieten. Tweewekelijks zullen jullie dit kunnen bekijken. Hier alvast een eerste weeknieuws.

Weeknieuws 1

September 2022

Strapdag 

Vrijdag 16 september ging de jaarlijkse activiteit ‘strapdag’ door. De leerlingen brachten hun fiets, step, skateboard, rolschaatsen mee naar school. Elke klas kreeg een moment om zich helemaal uit te leven op de verkeersvrije straat. Door de regendruppels heen, hadden de leerlingen het enorm naar hun zin.

 

Fotozoektocht door Tielt 

We trokken in teken van ons 1ste Wouwthema door de straten van Tielt. De kinderen werden verdeeld in kleine groepjes. Ze kregen een blad met allerlei foto’s van gebouwen, monumenten, plaatsen van Tielt. Hun doel was om alles in het echt ook te zien + de juiste naam te geven. Conclusie de kinderen vonden het zeer leuk en ze zijn geslaagd in hun opdracht. Proficiat allemaal!

 

Juf Lien op maandagnamiddag

Elke maandagnamiddag komt juf Lien bij ons in de klas. Tijdens dat moment staan we even bij stil bij het socio-emotionele van elk kind. Door verschillende opdrachten leren de kinderen elkaar maar vooral ook zichzelf beter kennen. Dankuwel juf Lien voor de boeiende sessies!

 

Windwijzers 

We starten ons 1ste wouw-thema met het maken van windwijzers. De leerlingen zochten via Google maps enkele steden over de hele wereld op. Daarna moesten ze de afstand in vogelvlucht uitrekenen. Met die gegevens knutselden we prachtige windwijzers. Tenslotte nagelden we de windwijzers volgens de juiste windrichting op een paal en zetten we deze op onze speelplaats. Zo kunnen de andere klassen ook leren van onze creatie.

Juni 2022

Schoolreis De Kijk-uit!

Maandag trokken wij samen met het 3de leerjaar richting De Kijk-uit in Beernem. Het was een fantastische dag. De kinderen mochten klimmen op de klimmuur, naar beneden dalen via de ‘Death-ride’. Ze bewogen over het laagte parcours om daarna te crossen op BMX’en. Als slot klauterden we de catamarans in om te varen op het kanaal. De kinderen genoten er met volle teugen van.

 

Enkele filmpjes

 

Verjaardagen juni 

Een fijne verjaardag Larisa, Albin en Lieze!

 

Verkeerspark

Mei 2022

STEM-stage

van 16 tot 25 mei hadden wij 2 stagiaires in onze klas. Juf Emke en juf Celine werkten met ons heel wat leuke techniekactiviteiten uit. De leerlingen moesten een knikkerbaan, rollercoaster, reuzenrad en een splash maken. Telkens werden er andere groepjes gevormd. Iedereen deed heel flink mee en de resultaten werkten bijna allemaal 😉

Dankuwel juf Emke en juf Celine voor de fijne stage! Veel succes in het onderwijs!

 

Moederdagcadeau maken 

Tijdens de muzische lessen hielden we ons de afgelopen weken bezig met het maken van het moederdagcadeau. In de klas hadden we nog heel wat wasknijper onderdelen liggen. Daarmee konden we perfect onderzetters maken. De leerlingen moesten deze eerst allemaal schilderen om daarna alles aan elkaar te lijmen in een mooi patroon.

Ik wil alle mama’s nogmaals een fijne moederdag wensen.

 

Verjaardag Alicia en Janna

Gelukkige verjaardag dames!

 

Zeeklassen

Wat een prachtige driedaagse hebben we achter de rug. We hadden schitterend weer en de activiteiten waren tot in de puntjes verzorgd.

Op de eerste dag trokken we richting het staketsel in Nieuwpoort. Met onze Gids ‘Anne’ ontdekten we het leven van de krabben. Daarnaast mochten we ook proberen om krabben te vangen. Wat een succes! Elke groep ving heel wat krabben. Sommige durfden zelf om een krab vast te houden. Echte durvers!

Daarna trokken we richting het strand. Daar konden de leerlingen nog wat spelen. Om 17 uur kwam gids ‘Eddy’ toe die ons onderdompelde in het leven van de garnaalvissers. We konden zien hoe ze met paard door de zee trokken en wat hun vangst was. Prachtig om die ambacht van dichtbij te kunnen bekijken.

Met een treintje trokken we daarna richting de boerderij van de garnaalvissers. Daar mochten de leerlingen de vangst sorteren en toonden ze hoe ze de garnalen kookten en droogden. Ten slotte mochten we ook proeven. Het pellen van de garnaal is voor sommige een lastig werkje. 😉

Moe en voldaan trokken we terug naar De Zeekameel.

De tweede dag vertrokken we ‘s morgens naar Atlantikwal Raversijde. Daar leerden we heel wat bij over de 1ste Wereldoorlog. Met behulp van een zoekboekje ontdekten we het leven van een matroos tijdens die oorlog. Het was zeer boeiend en leerrijk.

In de namiddag trokken we richting Westende. Daar mochten de leerlingen met de Go-carts rijden. Wat een plezier om hen te zien rijden over de dijk.

We aten nog een deugddoend ijsje om daarna terug te keren naar De Zeekameel. ‘S avonds genoten we met z’n allen van een superleuke fuif.

Na het dansen en luidkeels meezingen met de liedjes trokken we naar ons bed.

Dag drie en tevens ook de laatste dag. De laatste activiteit stond op de planning. Een strandvondstenwandeling. Samen met gids ‘Anne’ trokken we richting het strand van Lombardsijde. Anne leerde ons bij wat je allemaal van schelpen, schaaldieren en andere levende dieren je kon vinden op het strand. Daarna mochten we zelf op zoek gaan.

De kinderen vonden heel wat prachtige vondsten op het strand. Om af te sluiten maakten we nog een leuke ketting met kokkels.

Het waren drie schitterende dagen, waarbij alle leerlingen een dikke pluim verdienen omwille van hun inzet, enthousiasme en leergierigheid.

 

Maart 2022

Talent in de kijker

Iedereen die Aldin een beetje kent weet dat hij uren zou kunnen praten over dieren en dino’s. Daarom schreef hij in de krokusvakantie een weetjesboek over dinosaurussen. Met prachtige tekeningen en correcte informatie creëerde hij een boek waar de kinderen naar hartenlust kunnen in lezen. Daarnaast schreef hij ook nog een leuk fantasieverhaal. Dikke proficiat, vriend!

Pyjamadag

Vrijdag 11 maart kwam iedereen in zijn pyjama naar school. Dit deden we om even stil te staan bij kinderen die langdurig ziek zijn en niet naar school kunnen gaan. Bednet is daarbij een organisatie die het voor die kinderen toch mogelijk maakt om lessen online te kunnen volgen.

Kwartierlezen

Elke dag net voor de middag proberen wij met de ganse school een kwartier te lezen in een leesboek, weetjesboek, strip,… . Vorige week donderdag deden we dat ook, maar dan wel buiten. Onder een stralend zonnetje was het genieten om ons lievelingsboek te lezen. Hopelijk komen er nog veel van zo’n dagen!

 

Verjaardag Joren 

Joren was jarig op maandag 7 maart! Gefeliciteerd lieve vriend!

 

Kinderfuif

Net voor de krokusvakantie stond onze jaarlijkse kinderfuif gepland. Alle klassen toonden zich van hun beste kant met prachtige optredens. Daarna werd er goed gedanst en geshaket! Onze klas moest ook zoveel als mogelijk in het rood naar school komen. Zijn ze geslaagd volgens jullie? Ik geef ze alvast 10 op 10!

 

Talent in de kijker

Wij hebben heel wat talenten in onze klas. één daarvan is gitaar spelen. Angel speelde enkele liedjes voor ons. Sommige kenden we zelf! Knap gedaan, meid! Misschien word jij wel de nieuwe rockster!

Februari 2022

Techniek

We leerden tijdens ons Wouw-thema al heel wat bij over producten en producenten. Over verschillende soorten winkels. Over de weg die een product aflegt tot het bij ons komt. Maar voor deze techniekles stonden we even stil bij de verpakkingen van producten. De leerlingen kwamen al snel met het antwoord: plastic!. Er waren leerlingen die zeiden dat er te veel plastic is in de wereld, andere die vertelden dat plastic niet goed is voor het milieu. Kortom alleen maar negatieve punten.

De leerlingen kregen ook een filmpje te zien van het VTM-programma ‘Make Belgium great again’. Daarin zagen ze dat door plastic heel veel dieren sterven. Dat per persoon per jaar er 116 flesjes in de Oceaan terecht komt. Voor onze klas kwam dat al neer op 2552 flesjes. De leerlingen waren toch wel geschrokken.

De kinderen wouden daar iets aan veranderen. Kunnen wij misschien een alternatief voor plastic maken?

De leerlingen gingen aan de slag met melk en azijn om Bioplastic te maken. Ze moesten op onderzoek welke hoeveelheid azijn precies nodig was om een mooi papje te verkrijgen. Na wat uitproberen, slaagde elk groepje erin om een mooi stukje bioplastic te maken. Daarnaast moesten de leerlingen ook een poster en logo voor hun product ontwerpen. Deze zullen jullie binnenkort kunnen zien op de website. Goed gedaan! Jullie hebben ontzettend flink samengewerkt!

 

Knikkerbaan

Leonel, Zoran en Amin bouwden tijdens het hoekenwerk een leuke knikkerbaan met ‘Gravitax’. Hieronder zie je de resultaten van hun bouwkunsten. Goed gedaan hoor, jongens!

 

 

 

 

 

 

Techniek ‘auto van de toekomst’ 

De leerlingen kregen een bericht van Jack Jack. Hij kwam uit de toekomst en vertelde ons dat er over 100 jaar geen benzine meer beschikbaar zal zijn. Hij vroeg aan de leerlingen om naar een oplossing te zoeken om voertuigen te laten rijden op natuurlijke energie. De leerlingen kwamen al snel met het idee van wind of water. Tijdens de brainstorm moesten de leerlingen nadenken hoe ze hun auto gingen laten rijden. Er was zelfs een groepje die met cola en mentos aan de slag zou gaan. Na de brainstorm gingen de leerlingen aan het bouwen met kosteloos materiaal om hun auto van de toekomst te maken. Sommige groepjes slaagden erin om binnen de tijd een volwaardige auto te creëren. We moesten dit natuurlijk ook even testen. Hieronder zie je de resultaten van de auto’s. De leerlingen vonden het alvast heel leuk om na te denken over ‘de auto van de toekomst’.
 

Geometric Dance

Tijdens de muzische les konden de leerlingen zich helemaal uitleven om hun beste dance-moves boven te halen. Ze bekeken onderstaand filmpje als inspiratie om dan in groepjes aan de slag te gaan. Opdracht : maak een dansje waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van wiskunde figuren (rechthoeken, vierkante, lijnen, hoeken, driehoeken,…)

De leerlingen voerden de opdracht zeer goed uit hieronder kan je de resultaten bewonderen.

Inspiratiefilmpje 

 

 

Jarig in januari 

Marise en Unika waren jarig in januari. Nog eens een dikke proficiat met jullie verjaardag!

Januari 2022

Verjaardag Dgiljandro

Gelukkige verjaardag vriend!

 

Hoekenwerk 

Tijdens het hoekenwerk kunnen de leerlingen heel wat beleven. Het laatste lesuurtje van donderdag is dan ook heel populair bij de kids.

November 2021

De kinderen kwamen vorige week in het rood naar school. Dit om onze steun te tonen voor Rode Neuzendag. Deze organisatie verzamelde centjes om in elke school een Sidekick Sam te verkrijgen. Sidekick Sam is een leerkracht die opgeleid wordt om op sociaal en emotioneel vlak hulp te bieden aan de leerlingen die het nodig hebben.

 

Verjaardag Eljasa en Angel

Oktober 2021

Forum voor de herfstvakantie 

De leerlingen hadden er enkele weken aan gewerkt maar eindelijk was het zover. Op vrijdag 29 oktober mochten ze allemaal pronken met hun zelfgemaakt kunstwerk. Elk groepje vertelde iets meer over hun gekozen kunstenaar.

De resultaten mochten er zijn. Jullie hebben dat fantastisch gedaan!

 

Sportweek 

In de week van 18 tot 22 oktober gingen we samen met L3 op sportweek.

We leerden heel wat sporten kennen onder andere: judo, korfbal, floorball, hiphop, atletiek,…

De kinderen vonden het heel leuk en deden hun uiterste best. Op het einde kregen ze dan ook, dik verdiend, hun diploma.

 

Verjaardag van Amin, Julie en Zoran

Een gelukkige verjaardag allemaal!

 

Wouw-moment thema 2 

Aan de hand van verschillende opdrachten leerden we ons nieuw thema van Wouw kennen.

De leerlingen voerden de opdrachten per twee uit. Wie heeft het beste evenwicht? Wie heeft de sterkste armspieren? Wie heeft de beste longen? Wie heeft het langste haar? Dat waren enkele van de opdrachten. De leerlingen vonden het alvast heel erg fijn om  te doen.

 

Creatieve uitwerking Forum

Wij zijn volop bezig met de voorbereiding van het Forum op 29 oktober. De leerlingen leerden verschillende kunstenaars en hun kunststijlen kennen. Op die manier gaan ze de prent van de Bremer Stadsmuzikanten (het sprookje van op 1 september) creatief verwerken.

 

Hoekenwerk 

Het laatste uur op donderdag staat er steeds hoekenwerk gepland. De leerlingen kijken er elke week naar uit. In het vierde leerjaar werken we met de Talentenarchipel. Er zijn 9 eilanden in totaal die andere opdrachten bevatten. bv. Fijneiland, Wereldeiland, Taaleiland, Denkeiland,… . Elke week kiezen de leerlingen een andere eiland uit. Na elke vakantie veranderen de opdrachten.

September 2021

De Grote Diensten-Bingo

Ons eerste thema van Wouw zit er op. Vrijdag staat de toets op de planning en gisteren sloten we ons thema af. Er werd een heuse Bingo georganiseerd door Albin en Joren. Wat deden ze dit goed! De leerlingen vonden het superleuk!

 

Sportdag

Vorige week donderdag gingen we op sportdag. Een goed gevulde dag vol sportplezier. De leerlingen mochten badminton spelen, voetballen, intercrosse en springen in de topturnhal.

 

Verjaardag Katara

Gelukkige verjaardag Katara!

 

Strapdag 

Op 17 september was het Strapdag. De leerlingen mochten hun fiets, rolschaatsen, step, skateboard,… meebrengen naar school. We hadden de Tulpenlaan verkeersvrij gemaakt en zo konden de kinderen zich helemaal uitleven.

 

Fotozoektocht in Tielt

Binnen ons eerste thema van Wouw leren we heel wat bij over steden en gemeenten. Zo ook over onze eigen stad Tielt. We gingen zelf op een fotozoektocht doorheen het stadscentrum. Zo ontdekten we heel wat belangrijke gebouwen en monumenten. We leerden ook de 3 stadslegendes kennen. Het verhaal van ‘Olivier De Duivel’ , ‘Tanneke Sconyncx’ en ‘Baljuw Spierinck’ is niet meer nieuw voor het 4de leerjaar.

 

Naar de Wattewy 

 

Vrijdagnamiddag trokken we met de klas richting De Wattewy. Onder de stralende zon sloten de leerlingen hun eerste schoolweek af. Er werd gespeeld, gevoetbald, geklommen, kampplaatsen gebouwd,… Kortom het was een zeer leuke namiddag.

 

Springkastelen

Op vrijdag 3 september stonden er plots op onze speelplaats heel wat springkastelen. Een beloning voor alle leerlingen van onze school. Want wat hebben ze dit toch wel verdiend na de gehele Corona-periode. Ze genoten met volle teugen van het ravotten. Geniet van enkele foto’s.