IMG_1813
IMG_1794

Oktober 2022

Een Talentvolle klas!

 

Vanaf heden zal ik de foto’s en weetjes in een weeknieuws gieten. Tweewekelijks zullen jullie dit kunnen bekijken. Hier alvast een eerste weeknieuws.

Weeknieuws 1

September 2022

Strapdag 

Vrijdag 16 september ging de jaarlijkse activiteit ‘strapdag’ door. De leerlingen brachten hun fiets, step, skateboard, rolschaatsen mee naar school. Elke klas kreeg een moment om zich helemaal uit te leven op de verkeersvrije straat. Door de regendruppels heen, hadden de leerlingen het enorm naar hun zin.

 

Fotozoektocht door Tielt 

We trokken in teken van ons 1ste Wouwthema door de straten van Tielt. De kinderen werden verdeeld in kleine groepjes. Ze kregen een blad met allerlei foto’s van gebouwen, monumenten, plaatsen van Tielt. Hun doel was om alles in het echt ook te zien + de juiste naam te geven. Conclusie de kinderen vonden het zeer leuk en ze zijn geslaagd in hun opdracht. Proficiat allemaal!

 

Juf Lien op maandagnamiddag

Elke maandagnamiddag komt juf Lien bij ons in de klas. Tijdens dat moment staan we even bij stil bij het socio-emotionele van elk kind. Door verschillende opdrachten leren de kinderen elkaar maar vooral ook zichzelf beter kennen. Dankuwel juf Lien voor de boeiende sessies!

 

Windwijzers 

We starten ons 1ste wouw-thema met het maken van windwijzers. De leerlingen zochten via Google maps enkele steden over de hele wereld op. Daarna moesten ze de afstand in vogelvlucht uitrekenen. Met die gegevens knutselden we prachtige windwijzers. Tenslotte nagelden we de windwijzers volgens de juiste windrichting op een paal en zetten we deze op onze speelplaats. Zo kunnen de andere klassen ook leren van onze creatie.

Juni 2022

Schoolreis De Kijk-uit!

Maandag trokken wij samen met het 3de leerjaar richting De Kijk-uit in Beernem. Het was een fantastische dag. De kinderen mochten klimmen op de klimmuur, naar beneden dalen via de ‘Death-ride’. Ze bewogen over het laagte parcours om daarna te crossen op BMX’en. Als slot klauterden we de catamarans in om te varen op het kanaal. De kinderen genoten er met volle teugen van.

 

Enkele filmpjes

 

Verjaardagen juni 

Een fijne verjaardag Larisa, Albin en Lieze!

 

Verkeerspark

Mei 2022

STEM-stage

van 16 tot 25 mei hadden wij 2 stagiaires in onze klas. Juf Emke en juf Celine werkten met ons heel wat leuke techniekactiviteiten uit. De leerlingen moesten een knikkerbaan, rollercoaster, reuzenrad en een splash maken. Telkens werden er andere groepjes gevormd. Iedereen deed heel flink mee en de resultaten werkten bijna allemaal 😉

Dankuwel juf Emke en juf Celine voor de fijne stage! Veel succes in het onderwijs!

 

Moederdagcadeau maken 

Tijdens de muzische lessen hielden we ons de afgelopen weken bezig met het maken van het moederdagcadeau. In de klas hadden we nog heel wat wasknijper onderdelen liggen. Daarmee konden we perfect onderzetters maken. De leerlingen moesten deze eerst allemaal schilderen om daarna alles aan elkaar te lijmen in een mooi patroon.

Ik wil alle mama’s nogmaals een fijne moederdag wensen.

 

Verjaardag Alicia en Janna

Gelukkige verjaardag dames!

 

Zeeklassen

Wat een prachtige driedaagse hebben we achter de rug. We hadden schitterend weer en de activiteiten waren tot in de puntjes verzorgd.

Op de eerste dag trokken we richting het staketsel in Nieuwpoort. Met onze Gids ‘Anne’ ontdekten we het leven van de krabben. Daarnaast mochten we ook proberen om krabben te vangen. Wat een succes! Elke groep ving heel wat krabben. Sommige durfden zelf om een krab vast te houden. Echte durvers!

Daarna trokken we richting het strand. Daar konden de leerlingen nog wat spelen. Om 17 uur kwam gids ‘Eddy’ toe die ons onderdompelde in het leven van de garnaalvissers. We konden zien hoe ze met paard door de zee trokken en wat hun vangst was. Prachtig om die ambacht van dichtbij te kunnen bekijken.

Met een treintje trokken we daarna richting de boerderij van de garnaalvissers. Daar mochten de leerlingen de vangst sorteren en toonden ze hoe ze de garnalen kookten en droogden. Ten slotte mochten we ook proeven. Het pellen van de garnaal is voor sommige een lastig werkje. 😉

Moe en voldaan trokken we terug naar De Zeekameel.

De tweede dag vertrokken we ‘s morgens naar Atlantikwal Raversijde. Daar leerden we heel wat bij over de 1ste Wereldoorlog. Met behulp van een zoekboekje ontdekten we het leven van een matroos tijdens die oorlog. Het was zeer boeiend en leerrijk.

In de namiddag trokken we richting Westende. Daar mochten de leerlingen met de Go-carts rijden. Wat een plezier om hen te zien rijden over de dijk.

We aten nog een deugddoend ijsje om daarna terug te keren naar De Zeekameel. ‘S avonds genoten we met z’n allen van een superleuke fuif.

Na het dansen en luidkeels meezingen met de liedjes trokken we naar ons bed.

Dag drie en tevens ook de laatste dag. De laatste activiteit stond op de planning. Een strandvondstenwandeling. Samen met gids ‘Anne’ trokken we richting het strand van Lombardsijde. Anne leerde ons bij wat je allemaal van schelpen, schaaldieren en andere levende dieren je kon vinden op het strand. Daarna mochten we zelf op zoek gaan.

De kinderen vonden heel wat prachtige vondsten op het strand. Om af te sluiten maakten we nog een leuke ketting met kokkels.

Het waren drie schitterende dagen, waarbij alle leerlingen een dikke pluim verdienen omwille van hun inzet, enthousiasme en leergierigheid.

 

Maart 2022

Talent in de kijker

Iedereen die Aldin een beetje kent weet dat hij uren zou kunnen praten over dieren en dino’s. Daarom schreef hij in de krokusvakantie een weetjesboek over dinosaurussen. Met prachtige tekeningen en correcte informatie creëerde hij een boek waar de kinderen naar hartenlust kunnen in lezen. Daarnaast schreef hij ook nog een leuk fantasieverhaal. Dikke proficiat, vriend!

Pyjamadag

Vrijdag 11 maart kwam iedereen in zijn pyjama naar school. Dit deden we om even stil te staan bij kinderen die langdurig ziek zijn en niet naar school kunnen gaan. Bednet is daarbij een organisatie die het voor die kinderen toch mogelijk maakt om lessen online te kunnen volgen.

Kwartierlezen

Elke dag net voor de middag proberen wij met de ganse school een kwartier te lezen in een leesboek, weetjesboek, strip,… . Vorige week donderdag deden we dat ook, maar dan wel buiten. Onder een stralend zonnetje was het genieten om ons lievelingsboek te lezen. Hopelijk komen er nog veel van zo’n dagen!

 

Verjaardag Joren 

Joren was jarig op maandag 7 maart! Gefeliciteerd lieve vriend!

 

Kinderfuif

Net voor de krokusvakantie stond onze jaarlijkse kinderfuif gepland. Alle klassen toonden zich van hun beste kant met prachtige optredens. Daarna werd er goed gedanst en geshaket! Onze klas moest ook zoveel als mogelijk in het rood naar school komen. Zijn ze geslaagd volgens jullie? Ik geef ze alvast 10 op 10!

 

Talent in de kijker

Wij hebben heel wat talenten in onze klas. één daarvan is gitaar spelen. Angel speelde enkele liedjes voor ons. Sommige kenden we zelf! Knap gedaan, meid! Misschien word jij wel de nieuwe rockster!

Februari 2022

Techniek

We leerden tijdens ons Wouw-thema al heel wat bij over producten en producenten. Over verschillende soorten winkels. Over de weg die een product aflegt tot het bij ons komt. Maar voor deze techniekles stonden we even stil bij de verpakkingen van producten. De leerlingen kwamen al snel met het antwoord: plastic!. Er waren leerlingen die zeiden dat er te veel plastic is in de wereld, andere die vertelden dat plastic niet goed is voor het milieu. Kortom alleen maar negatieve punten.

De leerlingen kregen ook een filmpje te zien van het VTM-programma ‘Make Belgium great again’. Daarin zagen ze dat door plastic heel veel dieren sterven. Dat per persoon per jaar er 116 flesjes in de Oceaan terecht komt. Voor onze klas kwam dat al neer op 2552 flesjes. De leerlingen waren toch wel geschrokken.

De kinderen wouden daar iets aan veranderen. Kunnen wij misschien een alternatief voor plastic maken?

De leerlingen gingen aan de slag met melk en azijn om Bioplastic te maken. Ze moesten op onderzoek welke hoeveelheid azijn precies nodig was om een mooi papje te verkrijgen. Na wat uitproberen, slaagde elk groepje erin om een mooi stukje bioplastic te maken. Daarnaast moesten de leerlingen ook een poster en logo voor hun product ontwerpen. Deze zullen jullie binnenkort kunnen zien op de website. Goed gedaan! Jullie hebben ontzettend flink samengewerkt!

 

Knikkerbaan

Leonel, Zoran en Amin bouwden tijdens het hoekenwerk een leuke knikkerbaan met ‘Gravitax’. Hieronder zie je de resultaten van hun bouwkunsten. Goed gedaan hoor, jongens!

 

 

 

 

 

 

Techniek ‘auto van de toekomst’ 

De leerlingen kregen een bericht van Jack Jack. Hij kwam uit de toekomst en vertelde ons dat er over 100 jaar geen benzine meer beschikbaar zal zijn. Hij vroeg aan de leerlingen om naar een oplossing te zoeken om voertuigen te laten rijden op natuurlijke energie. De leerlingen kwamen al snel met het idee van wind of water. Tijdens de brainstorm moesten de leerlingen nadenken hoe ze hun auto gingen laten rijden. Er was zelfs een groepje die met cola en mentos aan de slag zou gaan. Na de brainstorm gingen de leerlingen aan het bouwen met kosteloos materiaal om hun auto van de toekomst te maken. Sommige groepjes slaagden erin om binnen de tijd een volwaardige auto te creëren. We moesten dit natuurlijk ook even testen. Hieronder zie je de resultaten van de auto’s. De leerlingen vonden het alvast heel leuk om na te denken over ‘de auto van de toekomst’.
 

Geometric Dance

Tijdens de muzische les konden de leerlingen zich helemaal uitleven om hun beste dance-moves boven te halen. Ze bekeken onderstaand filmpje als inspiratie om dan in groepjes aan de slag te gaan. Opdracht : maak een dansje waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van wiskunde figuren (rechthoeken, vierkante, lijnen, hoeken, driehoeken,…)

De leerlingen voerden de opdracht zeer goed uit hieronder kan je de resultaten bewonderen.

Inspiratiefilmpje 

 

 

Jarig in januari 

Marise en Unika waren jarig in januari. Nog eens een dikke proficiat met jullie verjaardag!

Januari 2022

Verjaardag Dgiljandro

Gelukkige verjaardag vriend!

 

Hoekenwerk 

Tijdens het hoekenwerk kunnen de leerlingen heel wat beleven. Het laatste lesuurtje van donderdag is dan ook heel populair bij de kids.

November 2021

De kinderen kwamen vorige week in het rood naar school. Dit om onze steun te tonen voor Rode Neuzendag. Deze organisatie verzamelde centjes om in elke school een Sidekick Sam te verkrijgen. Sidekick Sam is een leerkracht die opgeleid wordt om op sociaal en emotioneel vlak hulp te bieden aan de leerlingen die het nodig hebben.

 

Verjaardag Eljasa en Angel

Oktober 2021

Forum voor de herfstvakantie 

De leerlingen hadden er enkele weken aan gewerkt maar eindelijk was het zover. Op vrijdag 29 oktober mochten ze allemaal pronken met hun zelfgemaakt kunstwerk. Elk groepje vertelde iets meer over hun gekozen kunstenaar.

De resultaten mochten er zijn. Jullie hebben dat fantastisch gedaan!

 

Sportweek 

In de week van 18 tot 22 oktober gingen we samen met L3 op sportweek.

We leerden heel wat sporten kennen onder andere: judo, korfbal, floorball, hiphop, atletiek,…

De kinderen vonden het heel leuk en deden hun uiterste best. Op het einde kregen ze dan ook, dik verdiend, hun diploma.

 

Verjaardag van Amin, Julie en Zoran

Een gelukkige verjaardag allemaal!

 

Wouw-moment thema 2 

Aan de hand van verschillende opdrachten leerden we ons nieuw thema van Wouw kennen.

De leerlingen voerden de opdrachten per twee uit. Wie heeft het beste evenwicht? Wie heeft de sterkste armspieren? Wie heeft de beste longen? Wie heeft het langste haar? Dat waren enkele van de opdrachten. De leerlingen vonden het alvast heel erg fijn om  te doen.

 

Creatieve uitwerking Forum

Wij zijn volop bezig met de voorbereiding van het Forum op 29 oktober. De leerlingen leerden verschillende kunstenaars en hun kunststijlen kennen. Op die manier gaan ze de prent van de Bremer Stadsmuzikanten (het sprookje van op 1 september) creatief verwerken.

 

Hoekenwerk 

Het laatste uur op donderdag staat er steeds hoekenwerk gepland. De leerlingen kijken er elke week naar uit. In het vierde leerjaar werken we met de Talentenarchipel. Er zijn 9 eilanden in totaal die andere opdrachten bevatten. bv. Fijneiland, Wereldeiland, Taaleiland, Denkeiland,… . Elke week kiezen de leerlingen een andere eiland uit. Na elke vakantie veranderen de opdrachten.

September 2021

De Grote Diensten-Bingo

Ons eerste thema van Wouw zit er op. Vrijdag staat de toets op de planning en gisteren sloten we ons thema af. Er werd een heuse Bingo georganiseerd door Albin en Joren. Wat deden ze dit goed! De leerlingen vonden het superleuk!

 

Sportdag

Vorige week donderdag gingen we op sportdag. Een goed gevulde dag vol sportplezier. De leerlingen mochten badminton spelen, voetballen, intercrosse en springen in de topturnhal.

 

Verjaardag Katara

Gelukkige verjaardag Katara!

 

Strapdag 

Op 17 september was het Strapdag. De leerlingen mochten hun fiets, rolschaatsen, step, skateboard,… meebrengen naar school. We hadden de Tulpenlaan verkeersvrij gemaakt en zo konden de kinderen zich helemaal uitleven.

 

Fotozoektocht in Tielt

Binnen ons eerste thema van Wouw leren we heel wat bij over steden en gemeenten. Zo ook over onze eigen stad Tielt. We gingen zelf op een fotozoektocht doorheen het stadscentrum. Zo ontdekten we heel wat belangrijke gebouwen en monumenten. We leerden ook de 3 stadslegendes kennen. Het verhaal van ‘Olivier De Duivel’ , ‘Tanneke Sconyncx’ en ‘Baljuw Spierinck’ is niet meer nieuw voor het 4de leerjaar.

 

Naar de Wattewy 

 

Vrijdagnamiddag trokken we met de klas richting De Wattewy. Onder de stralende zon sloten de leerlingen hun eerste schoolweek af. Er werd gespeeld, gevoetbald, geklommen, kampplaatsen gebouwd,… Kortom het was een zeer leuke namiddag.

 

Springkastelen

Op vrijdag 3 september stonden er plots op onze speelplaats heel wat springkastelen. Een beloning voor alle leerlingen van onze school. Want wat hebben ze dit toch wel verdiend na de gehele Corona-periode. Ze genoten met volle teugen van het ravotten. Geniet van enkele foto’s.

Juni 2021 

Verjaardag Medina

Vorige week vierden we de verjaardag van Medina. Nogmaals een gelukkige verjaardag!

Mei 2021

Fijne moederdag!!

 

Moederdag 

Een wandkleed maken als Moederdag cadeau vergt toch heel wat werk!

Een weefraam maken, voorbereidingswerk voor het weven, het weven zelf, het weefwerk vastmaken en alles versieren!

Maar wat hebben ze dat goed gedaan! Ze mogen trots zijn op hun werk! Hopelijk vonden alle mama’s het even mooi als wij!

Maart 2021

Alternatieve turnles

Deze week kon juf Sarah geen turnles geven aan het 4de leerjaar. Ze moest zelf voor de klas staan. Dat vonden de kinderen heel jammer, daarom besloten we om toch even te sporten. We speelden een toernooi, waarbij ze moesten voetballen en hockey spelen tegen elkaar. Iedereen zette zich zeer goed in en streed voor de overwinning!

 

Legomasters

We zijn tijdens de muzische lessen gestart met Legomasters! De leerlingen nemen het in groepjes tegen elkaar op om een eigen bouwwerk met lego te creëren. De kinderen vertrokken vanuit een schets om zo hun bouwwerk samen te stellen. Volgende week werken we hier aan verder. Bij deze al een voorproefje!

 

Taalspelletjes

Tijdens de les taal herhaalden we heel wat leerstof a.d.h.v. enkele leuke taalspelletjes. De leerlingen speelden domino met verwijswoorden, deden een wedstrijdje om ter snelst woorden opzoeken in een woordenboek, kwartet behalen door het juiste verkleinwoord/meervoud/enkelvoud en prent te vinden van een woord,…

De kinderen vonden het zeer tof en leerrijk!

 

Hoekenwerk

 

Bouwwerk van Fadil, Glenn en Albin! Zeer goed gedaan, jongens!


Bednet

 

Afrikaanse maskers maken

Tijdens de voorbije lessen muzische vorming gingen de leerlingen aan de slag met karton om Afrikaanse maskers te maken. De resultaten mogen gezien worden! Goed gedaan!

 

Lezen in het zonnetje

De voorbije week was het prachtig weer. Wij trokken dan maar tijdens ons dagelijks leesmoment naar buiten! De leerlingen kozen een plekje in het zonnetje en genoten van hun leesboek. Ook de meester deed mee. Zalig!!

Februari 2021

Carnaval op school

De week voor de krokusvakantie konden de kinderen zich naar hartenlust verkleden. Elke dag mochten ze kiezen, maar op vrijdag moest het in thema : Valentijn zijn. De kids en de juf en meester vonden het fantastisch! Op vrijdag was er dan ook een heuse kinderfuif. Daar werden Fadil en Amber verkozen tot mister Valentino en miss Valentina van L4. Proficiat!!

Turnen in de sneeuw met juf Sarah 

De kinderen mochten tijdens de turnles kiezen of ze buiten of binnen zouden sporten. Het vierde zijn stoere meiden en dappere jongens en ze kozen om buiten te ravotten. Ze gingen samen met juf Sarah naar de Wattewy. Het werd een leuk en sportief turnuurtje.

 

Muziek maken met Incredibox

Op vrijdagnamiddag hebben we steeds een muzische activiteit. Deze keer gingen de leerlingen aan de slag om muziek te maken. Niet zomaar met instrumenten, wel digitaal. Via de website incredibox.com konden de leerlingen zich helemaal uitleven als echte muzikanten. De stijl was beatbox/hiphop/R&B. Door geluiden te combineren kregen ze mooie en coole muziekstukjes. Hieronder enkele voorbeelden van de leerlingen.

Veel luisterplezier!

Ronan

Glenn

Edona

Fadil

Jasmine

Amber

Albin

Medina

Henri

Fay-ke

Roan

Thor

Daria

Emilie

Abdou Salam

Januari 2021

Verjaardag Glenn

Gelukkige verjaardag!

 

Verjaardag Roan en Edona 

Gelukkige verjaardag lieve schatten!

 

Tijd om te smelten?!

Wanneer smelt een ijsblokje het snelst?  Dit is wat de kids zelf moesten ontdekken.

Was het met zout, suiker, zand, water, koffie, wasmiddel, papiersnippers of misschien peper?

Ze gingen aan de slag en legden in elk potje één ijsblokje en strooiden er afwisselend suiker, zand, water, … op.

Daarna werd er in groepjes besproken wanneer ze dachten wanneer welk ijsblokje het snelst en welk het traagst zou smelten.

Wat denken jullie?

Inderdaad – in water smelt een ijsblokje het snelst.

In zand smelt het bijna niet omdat zand een soort “dekentje” rond het ijsblokje vormt en het zo op temperatuur houdt.

December 2020

Sint op school

Op donderdag 3 december hebben wij ons schoentje gezet en we hadden resultaat. De volgende morgen waren de schoentjes gevuld met heel wat lekkers!

We aten ook een heus Sint-ontbijt! Jammie!

Daarna bekeken we het filmpje die de Sint ons opgestuurd had. We zijn allemaal braaf geweest dit jaar!

Vervolgens deden we onze klascadeautjes open! We krijgen een nieuwe techniekbaan en daarnaast het gezelsschapspel ‘Weerwolven’. De kinderen vonden het alvast een heel leuk spel!

Na de speeltijd kregen we plots bezoek! Daar was Hij dan toch. De Sint kwam ons even begroeten door het raam! De kinderen waren serieus geschrokken en vonden het dan ook fantastisch!

Tot volgend jaar!

November 2020

Jarigen in november

Gelukkige verjaardag Fadil, Fay-ke, Henri en Thor!

Het skelet 

De leerlingen leerden al heel wat bij over het menselijk lichaam. Donderdag mochten ze dan ook met de Chromebooks het menselijk skelet nabouwen. De leerlingen deden dit zeer goed!

Oktober 2020

 

Filmpje Hip-hop dansje sportweek L4

 

Sportweek L4 

Vorige week hebben de kids van het 3de en 4de leerjaar nog eens kunnen genieten van een welverdiende sportweek in de sporthal van Tielt.

Alles verliep zo coronaproof mogelijk.

De kids konden proeven van verschillende sporten.

Dag 1 :

loop- en mattenspelen in de voormiddag

In de namiddag deden ze een buitenspel

Dag 2 :

ledsreact in de voormiddag

In de namiddag mochten ze hun talenten tonen in de topturnhal.

Dag 3 :

Planetenzoektocht

De leerlingen amuseerden zich rot en ontdekten de planeten.

Dag 4 :

Sportgezelschapsspelen in de voormiddag. Floorball in de namiddag

Dag 5 :

Basket in de voormiddag/ Hip-hop in de namiddag

 

Proeven met de Chef – Wouw Thema 2 

Chef Piet Leus opende ons nieuw Wouw-thema. De leerlingen voerden verschillende proefjes uit. Smaken herkennen (zout, zoet, bitter, zuur), verschillende bereidingswijzen van wortel bespreken en tenslotte ook nog eens blind proeven en raden. Het was heel erg leerrijk en vooral superlekker!

 

Konuiken & co – spreekoefening

Vorige week kwam er een raar individu naar onze klas – zijn naam was Professor Van Den Uytleg.

Hij vertelde ons dat hij door de juf werd gevraagd om een woordje uitleg te komen geven over een vreemd dier.  Toen toonde hij ons een foto van een dier dat geleek op een konijn en een kuiken.  Hij stelde dit dier voor als konuiken.

Daarna kregen wij allemaal een foto van een vreemd dier en konden wij vragen over dit dier bespreken.

Professor Van Den Uytleg was heel tevreden met het resultaat!

 

Afsluit Wouw thema 1 – Grote Bingo-show

We beëindigden ons eerste thema aan de hand van een heuse Bingo. Dit werd tot in de puntjes geleid door Jasmine en Amber! Heel goed gedaan! De leerlingen waren heel erg enthousiast en iedereen kon zijn Bingo-kaart vervolledigen.

 

Herhaling Wouw thema 1 – Kahoot

De leerlingen herhaalden de leerstof van het 1ste thema aan de hand van een Kahoot quiz. Met behulp van de chromebooks moesten ze de juiste antwoorden aanduiden. Spanning en plezier verzekerd!

September 2020

Jarigen maand september

Proficiat Amber en Abdou Salam!

Strapdag L3 & L4

Knutselgroepswerk

 

Woordje van de directeur

Infopresentatie L4

 

Foto-wandeltocht door Tielt 

Hoekenwerk september

 

Klokrekenen met chromebooks

De leerlingen herhaalden de leerstof van het 3de leerjaar met behulp van de chromebooks. Ze deden het heel erg goed!

 

Verjaardagskalender 

Een verjaardagskalender maken in de stijl van het kubisme… Kubisme?? Wat is dat? De leerlingen leerden heel wat bij over deze kunststijl en maakten een verjaardagkalender waar ze trots mogen op zijn.

Februari 2020

Taalspelletjes spelen kan toch zooo leuk zijn. De kinderen konden door middel van een carrousel verschillende spelletjes spelen. Daarbij werden enkele belangrijke spellingsregels ingeoefend.

Januari 2020

De leerlingen leerden al heel wat zaken in het Frans. Cijfers, kleuren, fruitsoorten, groenten, lichaamsdelen, … . Met behulp van de Chromebooks hielden we een speelse evaluatie. Door middel van een quiz via Kahoot werden de Franse woordjes goed herhaald. Plezier gegarandeerd.

 

Het oefenen van de ‘verenkelings- en verdubbelingsregel’ ging heel erg goed, door het spelen van dit leuk spel.

December 2019

De kids waren super enthousiast toen de Sint met zijn Pieten veilig en wel op school aankwamen.

Er waren geen stoute kinderen en iedereen deed zijn best om de Sint weer wat in de Spaanse sfeer te brengen.

De klas kreeg een schitterend klascadeau: Gravitax – daarmee kunnen ze een spectaculaire kogelbaan vol actie bouwen.

Laura had een mooi knutselwerkje gemaakt voor de Zwarte Pieten.

Oktober 2019

Op vrijdagmiddag mogen de kids hun talentjes tonen : dit kan zijn door een liedje te zingen, een toneeltje te spelen, een instrument te tonen aan de klas,…

Vrijdag 18 oktober was het de beurt aan Orgesa, Mira en Ingriany. De meisjes hadden een toneeltje gemaakt over pesten en over verwende kinderen. Het was supertof en op een bepaald moment was de ganse klas de polonaise aan het dansen. De juf vond het schitterend!

 

Het was de dag van de jeugdbeweging dus Aicha, Laura en Ingriany hadden hun uniform van de jeugdbeweging aan. Dikke duim meiden!

 

De klas ging op stap naar het centrum van Tielt.

Gewapend met een plattegrond zochten we zelf de weg.

We leerden dat een gemeente verschillende gebieden heeft : woongebieden, handelsgebieden, recreatiegebieden,…

De juf heeft ons ook enkele legendes verteld.

Het was SUPER!!!!

September 2019

Verjaardagen