Back
IMG_1809
20230419101651_IMG_2806

Januari 2024

Wilgentunnel

De Bib

September 2023

Strapdag

1 september

Juni 2023

Schoolfeest dansje

Februari 2023

Sfeerfoto’s Carnaval

December 2022

Fietsen 

Sinterklaas

Oktober 2022

Op zoek naar sporen in het park

September 2022

Uitstap Brugge

We bezochten het Historium. Nu kennen de we de Middeleeuwen nog beter. In de namiddag bezochten we ‘Cozmix’. We keken door de grote telescoop en leerden de planeten kennen. Een plezante, leerrijke dag!

 

Strapdag

 

Lettercompositie

Juni 2022

Met onze fiets trokken we naar Wingene. Daar konden we ons uitleven met heel wat balsporten en  in de namiddag plonsten we het zwembad in. Het ijsje na de terugrit hadden de kinderen meer dan verdiend!

 

Ook tijdens de toetsen proberen we de stress te laten wegebben. Juf Lien leerde ons enkele oefeningen van yoga.

Mei 2022

April 2022

Paaseitjes zoeken: ook in L5 deden we graag mee!

 

De leerlingen van L5 begeleidden de leerlingen van L1 tijdens het letterfeest. Alle letters werden gevonden en we lazen samen enkele boekjes. Het was zeer leuk!

Maart 2022

Pyjamadag

Ook wij trokken onze pyjama aan om de kindjes van Bednet een hart onder de riem te steken.

 

Kinderfuif

Hierbij enkele sfeerbeelden van de witte (b)engels van het vijfde op de kinderfuif!

Februari 2022

Techniek!

Deze keer onderzochten we hoe we een brug/steiger konden maken. Veel denk- en tekenwerk kwam er aan te pas. Als proef op de som moest het bouwsel een pennenzak kunnen dragen. Spannend! Of dat uiteindelijk gelukt is, vertellen de vijfdeklassers jullie zelf wel. Proficiat met jullie fantastische inzet!

 

Poëzieroute

We gingen op zoek naar letters, woorden en zinnen die rijmen tijdens de gedichtenroute op school. Een leuke activiteit bij de week van de poëzie!

Januari 2022

We toonden onze creatieve kant. We bogen het hoofd over een eigen ontwerp van een mandala. Het zijn pareltjes!

November 2021

Kookactiviteit 

De sint moet minder suiker eten van de dokter, maar hij mist zijn favoriete dessert nl. pudding. We trokken op onderzoek: hoe kunnen we pudding maken met minder suiker? Was dat met gewoon wat minder suiker, agavesiroop, zoetstof of confituur? Wij probeerden en vonden het!

Oktober 2021

Meetcircuit

In het circuit van metend rekenen maakten we enkele opdrachten rond geld teruggeven, werken met de jaarkalender, oppervlakte en omtrek berekenen, oefeningen met de weegschaal en meetoefeningen met arm- en handspan.

 

Kids on the moev: 

We gaven alweer het beste van onszelf. Er stond een heus fietsparcours voor ons klaar met verschillende hindernissen. In het begin wat onwennig, maar na enkele keren oefenen konden we het al beter en beter. Goed gedaan!!!

September 2021

Knutselen voor het Forum

Geconcentreerd zijn we aan het schilderen. Met de focus op… Ra ra ra! Je kunt het komen bewonderen op het forum voor de herfstvakantie.

 

Strapdag en Sportdag

Omdat we op sportdag gingen op strapdag brachten we op donderdag al de fietsen naar school. Een parcours of vrij fietsen, het was heel leuk!  Op sportdag verkenden we nieuwe sporten zoals Ulama en mochten we opnieuw toffe spelletjes spelen in de topturnhal. Een fijne dag met fijne vijfdeklassers!