IMG_1809
IMG_1790

September 2022

Uitstap Brugge

We bezochten het Historium. Nu kennen de we de Middeleeuwen nog beter. In de namiddag bezochten we ‘Cozmix’. We keken door de grote telescoop en leerden de planeten kennen. Een plezante, leerrijke dag!

 

Strapdag

 

Lettercompositie

Juni 2022

Met onze fiets trokken we naar Wingene. Daar konden we ons uitleven met heel wat balsporten en  in de namiddag plonsten we het zwembad in. Het ijsje na de terugrit hadden de kinderen meer dan verdiend!

 

Ook tijdens de toetsen proberen we de stress te laten wegebben. Juf Lien leerde ons enkele oefeningen van yoga.

Mei 2022

April 2022

Paaseitjes zoeken: ook in L5 deden we graag mee!

 

De leerlingen van L5 begeleidden de leerlingen van L1 tijdens het letterfeest. Alle letters werden gevonden en we lazen samen enkele boekjes. Het was zeer leuk!

Maart 2022

Pyjamadag

Ook wij trokken onze pyjama aan om de kindjes van Bednet een hart onder de riem te steken.

 

Kinderfuif

Hierbij enkele sfeerbeelden van de witte (b)engels van het vijfde op de kinderfuif!

Februari 2022

Techniek!

Deze keer onderzochten we hoe we een brug/steiger konden maken. Veel denk- en tekenwerk kwam er aan te pas. Als proef op de som moest het bouwsel een pennenzak kunnen dragen. Spannend! Of dat uiteindelijk gelukt is, vertellen de vijfdeklassers jullie zelf wel. Proficiat met jullie fantastische inzet!

 

Poëzieroute

We gingen op zoek naar letters, woorden en zinnen die rijmen tijdens de gedichtenroute op school. Een leuke activiteit bij de week van de poëzie!

Januari 2022

We toonden onze creatieve kant. We bogen het hoofd over een eigen ontwerp van een mandala. Het zijn pareltjes!

November 2021

Kookactiviteit 

De sint moet minder suiker eten van de dokter, maar hij mist zijn favoriete dessert nl. pudding. We trokken op onderzoek: hoe kunnen we pudding maken met minder suiker? Was dat met gewoon wat minder suiker, agavesiroop, zoetstof of confituur? Wij probeerden en vonden het!

Oktober 2021

Meetcircuit

In het circuit van metend rekenen maakten we enkele opdrachten rond geld teruggeven, werken met de jaarkalender, oppervlakte en omtrek berekenen, oefeningen met de weegschaal en meetoefeningen met arm- en handspan.

 

Kids on the moev: 

We gaven alweer het beste van onszelf. Er stond een heus fietsparcours voor ons klaar met verschillende hindernissen. In het begin wat onwennig, maar na enkele keren oefenen konden we het al beter en beter. Goed gedaan!!!

September 2021

Knutselen voor het Forum

Geconcentreerd zijn we aan het schilderen. Met de focus op… Ra ra ra! Je kunt het komen bewonderen op het forum voor de herfstvakantie.

 

Strapdag en Sportdag

Omdat we op sportdag gingen op strapdag brachten we op donderdag al de fietsen naar school. Een parcours of vrij fietsen, het was heel leuk!  Op sportdag verkenden we nieuwe sporten zoals Ulama en mochten we opnieuw toffe spelletjes spelen in de topturnhal. Een fijne dag met fijne vijfdeklassers!

Mei – juni 2021

Een blik achter de schermen in onze klas: hier zie je enkele foto’s van tijdens het groepswerk over ons lichaam in de W.O.-les, kunstig schilderend bij de les muzische vorming en de groepsfoto met onze eigen gemaakte pet op tegen kanker.

April 2021

Wat bouwen we? 

Bij het thema ‘een dak boven ons hoofd’ bouwden we ons eigen suikerhuisje. Met de onderzoeksvragen: is de basis solide? Is de cement sterk genoeg? Welke stenen nemen we? gingen de leerlingen aan de slag. Zo ondervonden ze dat het er wel makkelijk uitzag, maar dat het bij de uitvoering net iets moeilijker bleek. Goed gewerkt, vijfdeklassers!

Maart 2021

Sportweek

We trokken onze sportieve schoenen aan deze week. Gelukkig was het zonnetje merendeels van de partij en konden we buiten sporten.

 

Afval sorteren 

We leerden door een zeer interessante vorming van Good Planet, hoe we afval juist moeten sorteren. Het werd een heel interactieve dag.

 

Kinderfuif

Vandaag is rood! Het kleur van de liefde, de vriendschap en vandaag van onze klas. Thomas en Laura werden Valentijn en Valentina van L5, proficiat!

 

Frans hoekenwerk

Frans kunnen we ook al spelend leren: memory over cijfers en klokken, het werkwoordenspel, het winkelspel. Een heuse uitdaging! Gelukkig mochten we ook nog even spieken 🙂

 

Wouw

Thema huizen bouwen: Hoe bouw je stevige muren? Even testen!

Januari 2021

Wat na de toetsen? 

Na de inspanning komt natuurlijk de ontspanning

December 2020

Groepswerk W.O. – werking kompas en GPS 

 

Groepsfoto uitdaging De Sint ‘Onze stoomboot’

November 2020

Doorschuifparcours meten en metend rekenen

 

We spelen memory van België (gewesten – gemeenschappen – provincies) 

 

September 2020

Meester op de fiets L5

De kinderen waanden zich als volleerde wielrenners/wielrensters. Ze doorstonden een heus obstakelparcours en konden zichzelf uitleven met de fietsen op rollen. Wat deden ze het goed!

 

27 x Europa

L5 en L6 volgden een workshop ’27 x Europa’. We kregen uitleg over het ontstaan van de EU. Daarna gingen we actief op zoek naar de deelnemende landen en wat de EU precies doet. Een boeiende, toffe en leerrijke namiddag!

 

De kinderen gingen in groepjes op zoek naar leuke weetjes over de periodes in onze rijke geschiedenis.

 

Sportdag

Het werd een zeer sportieve dag, waarbij we tennis kregen en kruisvlag leerden spelen.

 

Woordje van de directeur

Infopresentatie L5

Maart 2020

Maart is jeugdboekenmaand.

Vandaar dat we elk een boek van A tot Z lezen Die stellen we op een originele manier aan de klas voor, nl. met een boekendoos. Daarin worden telkens 10 voorwerpen verzameld. Zo komen de boeken echt tot leven. Het zijn stuk voor stuk pareltjes! Goed gewerkt hoor!!!

Februari 2020

L5 op bezoek in de winkel

Januari 2020

Ons kerstfeest was een leuk moment. Een muzikale pak ging de kring rond. Tal van uitdagingen passeerden de revue, zoals om ter snelst een ballon laten knallen, geblinddoekt een kerstman op het digibord tekenen, met knikkers in de lepel als eerste rond de kring lopen, en zoveel meer. Met veel zoets sloten we de laatste schooldag af om de kerstvakantie in te gaan. Een gelukkig 2020 voor iedereen!

December 2019

Sinterklaas op bezoek in L5

 

De leerlingen van elke klas kon op 6 december genieten van een heerlijk Sint-ontbijt. Ook in het vijfde genoten ze hiervan!

November 2019

Rekencircuit tijdens de les van Meten en Metend rekenen.

 

Oktober 2019

Donderdag 18 oktober staken we de handen uit de mouwen. De zware taak van pompoenen uithollen, rustte op onze schouders. Vol goede moed gingen we aan het werk. Gelukkig geen bloed en tranen, maar wel wat zweet heeft het ons gekost. De mooie, griezelig versierde pompoenen waren te bezichtigen op onze toffe Halloweentocht. Tijdens deze tocht kon je verder ook van de heerlijke pompoensoep proeven.

Flink gewerkt, vijfdeklassers!

September 2019

Scrabble met meester Jozef

Verjaardagen