IMG_5422

Oktober 2021

Strapdag

Op 17 september hadden we een strapdag bij ons op school. Strapdag = stappen of trappen. Die vrijdag mochten de leerlingen hun fiets, step, skateboard, skeelers of ander rollend materiaal meebrengen. De straat werd afgezet, een parcours werd op de speelplaats uitgestippeld en zo konden ze vrijuit zich uitleven.

 

Meester op de fiets

Op vrijdag 8 oktober organiseerden we met de 3de graad ‘meester op de fiets’. Na een parcours die op de speelplaats werd uitgestald meerdere malen te oefenen, mochten ze dat ook zo goed en zo snel mogelijk proberen te fietsen. Na het parcours stonden de fietsen op rollen ons nog op te wachten. Daar konden ze met 4 tegelijk 1 ronde fietsen. Ook meester Thomas werd uitgedaagd. Ze hebben zich volledig en helemaal gegeven. Het zonnetje was ook van de partij wat alles nog leuker maakte.

 

Ook in oktober mochten we 3 jarigen vieren.

    1. Mohamed op 8 oktober. Voor hem was het wel een verjaardag in mineur. Hij lag op dat moment in het ziekenhuis, maar is ondertussen al voldoende hersteld en terug op school.
    2. Op 11 oktober werd Amelia 12 jaar. Een heel gelukkige verjaardag meid!
    3. Op 19 oktober werd Aimé 11 jaar. Ook voor jou een dikke proficiat.

 

Juf Lien

Op maandagavond het laatste lesuurtje ontvangen wij altijd juf Lien met open armen. Zij komt dan in onze klas werken rond verschillende domeinen. Deze keer werkten ze rond complimenten geven en krijgen. Het was zeer leuk. Ook juf Lien vond het bijzonder tof.

 

Technoboost

Het 6de leerjaar heeft zich ingeschreven dit schooljaar om enkele challenges aan te gaan georganiseerd door Technoboost. Onze 1ste challenge was het ontwerpen van een weefgetouw en het maken van een parachute. Hier al enkele foto’s van onze creaties.

September 2021

Groepswerk Taalkanjers

 

Placemats maken

 

Verjaardag Thomas 

April 2021

 

Verjaardag Ashley

Maart 2021

Sportweek L6 

Net voor we in Paaspauze gingen, mochten de leerlingen van de 3de graad nog net een weekje op sportklassen. Het werd een mooie, sportieve en leuke afsluiter van het 2de trimester. We konden met onze klasbubbel heel veel buiten sporten, kregen tussendoor wat les in het klasje en starten en eindigden de dag steeds met een stevige wandeling naar en terug van de sporthal. Kunnen we door corona niet veel meer doen, bewegen deden wij gelukkig wel nog! Zie hier wat fotootjes van L6 die zich volledig uitleefden in de activiteiten gegeven door juf Gudrun of meester Yentl.

 

Afval sorteren 

We leerden door een zeer interessante vorming van Good Planet, hoe we afval juist moeten sorteren. Het werd een heel interactieve dag.

 

Thema digi-wijs : gamen op het digibord

Februari 2021

Carnaval op school 

Prins en prinses Carnaval van L6 was dit jaar voor Lucas en Paula! Dikke proficiat!

 

Verjaardag Lucas 

Lucas is jarig op 17 februari, we vierden zijn verjaardag dan ook vrijdag al in de klas. Nogmaals een gelukkige verjaardag!

 

Junior Journalist

Wat zijn we fier op Paula! Zij was 1 van de finalisten van de schrijfwedstrijd voor alle Tieltse scholen. Wil je haar verhaal lezen? Klik dan hieronder op het verhaal.

Verhaal van Paula

 

Klasverhaal

Samen een verhaal schrijven… Dat kunnen de leerlingen van L6 als de beste. Lees hier ons resultaat.

Klasverhaal L6

 

Sint cadeau

Onze sint cadeautjes zijn af. Na uren zagen ( gelukkig niet de oren van mijn kop), mochten ze hun gezaagde rups glad schuren en daarna naar vrije smaak en keuze afwerken. Zie hier de mooie resultaten. Hopelijk krijgt de rups een mooie plaats op hun kamer en kunnen ze al hun briefjes en belangrijke taken erop prikken zodat ze niets meer vergeten. Veel plezier ermee. gr juf Adinda

 

Januari 2021

Figuurzagen : cadeau van de Sint 

 

Groepswerk Frans en Wouw

Oktober 2020

Jarigen in de maand oktober

Proficiat Paula, Gianny en Oliver!

 

Kids on wheelz 

 

Werken met chromebooks 

September 2020

27 x Europa

Groepswerk 

Strapdag

Sportdag

Dag van de sportclub

 

Woordje van de directeur 

Infopresentatie L6

Februari 2020

Wero voorbereiden

 

Seksuele opvoeding

Januari 2020

Integratiedag in de Campus

In de voormiddag konden onze leerlingen deelnemen aan de gloednieuwe kunstmodules ( Woord, Beeldende kunst, Muziek en Grafisch programmeren). Deze modules worden georganiseerd in samenwerking met de kunstacademie van Tielt.

Om 12u mochten we lekkere frietjes gaan eten in de refter en aansluitend hierop konden we ofwel buiten even uitwaaien ofwel in de sporthal gaan middagsporten. ( badminton of tussen 2 vuren).

In de namiddag konden de leerlingen kennis maken met de verkenningsmodules.

> Caesarklas ( Klassieke talen)

> Erasmusklas ( Taal en cultuur)

> Newtonklas ( STEM)

> Lincolnklas ( Maatschappij en ondernemen)

We werden ‘s morgens ingedeeld in 4 groepen. Ook het 6de leerjaar van het Reuzenhuis en de Koorddanser waren aanwezig. We leerden dus heel wat nieuwe kinderen kennen. We bleven een ganse dag in deze groep en per halfuurtje werd er doorgeschoven. Vandaar dat je op mijn foto’s alleen mijn 3 jongens ( Marobel, Tiemen en Samuel) zal zien verschijnen. Zij zaten in mijn groep. Ik weet wel dat ook de Campus foto’s nam, dus ik informeer nog of we ook deze kunnen ontvangen.

Het werd een interessante, leerrijke en toffe dag. De keuze komt dichter en de tijd vliegt voorbij!

Gr juf Adinda

 

Pixton

Tijdens de lessen creatief schrijven, gaan we soms eens origineel aan de slag. Deze keer mochten de leerlingen in groepjes en met gebruik van de Chromebooks een stripverhaal maken. Ze konden eerst zelf hun eigen personage bedenken en daarna gebruiken in hun verhaal. De leerlingen vonden het heel erg tof om te doen.

 

Dramales 

 

Chromebooks in L6

We maakten een jaaroverzicht van 2019 en konden in groep de actua gaan volgen en opzoeken met de Chromebooks.

December 2019

Sinterklaas op bezoek in L6

November 2019

De leerlingen knutselden met herfstmateriaal verschillende kunstwerken in elkaar. Het was een leerrijke, creatieve en leuke namiddag.

Oktober 2019

Vrijdag 19 oktober trokken we richting de Campus om onze jaarlijkse pompoensoep te maken. Met al het vruchtvlees die het 5de leerjaar flink voor ons uitgehold had en nog wat tomaten, prei en ajuin, creëerden we een overheerlijke soep. Groentjes wassen en snijden, kruiden en mixen.

Ze hebben goed werk verricht, want zaterdag werd de soep door velen gesmaakt! Super gedaan!

September 2019

Scrabble met meester Jozef

Verjaardagen