Back
IMG_1791
20230419101651_IMG_2806

Maart 2024

Klasnieuws

Februari 2024

Klasnieuws

Januari 2024

Klasnieuws

December 2023

Klasnieuws

November 2023

Klasnieuws

Oktober 2023

Klasnieuws 

September 2023

Klasnieuws

Juni 2023

Schoolfeest dansje

April 2023

Forum

In het 6de lj werkten we verder aan onze afvalgrijper. Deze opdracht is een praktische OVSG – proef. ( eindtoetsen L6). De aanwezige ouders en / of familieleden staken graag een handje uit de mouwen om onze kids verder op weg te helpen met deze taak. Sommigen van mijn leerlingen konden het zelfs zo goed uitleggen dat zijzelf gewoon konden toekijken terwijl de volwassenen het werk deden voor hen. Je moet het maar goed aan boord weten te leggen. Ook stonden er op alle tafels enkele potjes met wat aperitiefhapjes die we aangekocht hadden in ‘BOKAAL’, de winkel die we in de voormiddag een bezoekje brachten. Dat is een verpakkingsvrije winkel die wijzer wil omgaan met de planeet ( WOP).

 

Knutselen met L1

Een leuke, slijmerige, plakkerige boel met 1 doel: de rode hartenballon volledig bekleven met krantenpapier. Stroken nat maken met lijm, beplakken op de ballon ( verschillende lagen), goed platwrijven, … De grote leerlingen hielpen maar wat graag en staken de handen uit de mouwen om deze opdracht tot een goed einde te brengen.

 

Introductie Bib

Maandag 17 april werden wij verwacht in de bib. Daar werd ons een woordje uitleg gegeven hoe de bib werkt, wat je er zoal kan vinden en doen en daarna werd hun kennis getest met een spel. Er lagen verschillende kaartjes en per duo gingen ze zo aan het werk. Op de achterkant van elke kaart stond iedere keer een opdracht. Deze waren zeer gevarieerd en samen moesten ze aan de slag. Alles was terug te vinden op de jeugdafdeling. Ik kan alleen maar zeggen dat ze het goed deden en dat ze hun weg in de bib prima vinden. Goed gedaan.

Februari/Maart 2023

Afvalgrijper

Sportweek

Auteurslezing

Januari 2023

Figuurzagen

De leerlingen van het 6de leerjaar kregen van de sint een bouwpakketje cadeau.  Ze kregen allemaal een zakje met een plankje hout, oogjes en instructies. Dus als ze hun cadeautje wilden, moesten ze gaan figuurzagen. Bij de een ging het al wat vlotter dan de ander, maar allen slaagden erin om een mooie memohouder te maken. Ze konden kiezen tussen 4 verschillende vormen. ( een olifant, een krokodil, een vliegtuig of een vlinder).

 

Lezen met het 2de leerjaar

De leerlingen van het 2de leerjaar kregen allemaal iemand van het 6de leerjaar aan hun zijde om zo enkele boekjes / verhaaltjes te ontdekken. Samen lezen, voorlezen aan elkaar, vertellen, een boekje kiezen,… Allen vonden het een supertoffe activiteit.

 

Workshops georganiseerd door de leerlingenraad.

Net voor de vakantie konden alle leerlingen een workshop kiezen. Zo was Bent de verantwoordelijke voor het knutselen van kerstkaartjes. Deze workshop ging door in het 6de leerjaar. De leerlingen die deze workshop kozen, konden kiezen uit een 3-tal ontwerpen. Bent leidde dat in zeer goede banen en het was een leuke, rustige en mooie activiteit.

 

Jarigen

Edona, Roan en Glenn waren de jarigen de voorbije maand. Zij werden allen gevierd in klas. Dikke proficiat aan jullie alle 3.

 

Doe-dag / integratiedag Campus de Reynaert

Een dagje meedraaien in het secundair. Spannend maar leuk. We beleefden een goedgevulde dag op de campus met vele leuke activiteiten / lessen en sloten af in 4 verschillende groepen ( kunstkuur). Daar hadden de leerlingen de keuze tussen: woord, beeld, muziek en grafisch programmeren.

In de voormiddag maakten ze kennis met de verschillende modules die ze aanbieden op de Campus. Zo stond er een lesje Latijn op het programma maar ook Engels, koken, economie en een STEM-opdracht passeerden de revue. Na een warme maaltijd ( frietjes met kaaskroketten) mochten we onze energie kwijt tijdens de middagsport. In de namiddag stond dan ‘kunstkuur’ op het programma. Hierin werden wij verdeeld in 4 groepen en sloten wij aan bij de leerlingen van de 1ste graad. ( 1ste en 2de middelbaar). Naast vele gekende gezichtjes te zien van onze oud-leerlingen was het ook zeer leuk om eens een dagje te volgen in het middelbaar. Het loopt toch volledig anders dan bij ons op de basisschool en sommigen trokken dan ook grote ogen. Allen vonden ze het superspannend maar zeer leuk! Toch zullen ze nog eventjes moeten wachten om deze grote stap te zetten, ik houd ze nog eventjes bij mij! Het gaat al snel genoeg! Ik wil ze nog eventjes bij mij houden en ze volop voorbereiden op de grote stap die snel dichterbij komt.

December 2022

Scrabble met meester Jozef

Naar jaarlijkse gewoonte kwam meester Jozef terug naar onze klas om een voormiddag met hen te scrabbelen. Door corona hadden ze hier de voorbije jaren nog geen kennis met gemaakt. Hij legde hen het spel stap voor stap uit en hielp de leerlingen waar nodig. Af en toe hadden we al eens het woordenboek nodig, want ze zouden van alles uitvinden om toch maar hoge scores te hebben. Een leuke voormiddag en in april komt hij nog eens terug.

 

Fietsparcours met MOEV

De leerlingen moesten hun fiets meebrengen om een parcours die uitgestald was op de speelplaats meerdere keren in te oefenen. Na vele beurten inoefenen, duwden ze de chrono in en mochten ze proberen het parcours zo snel mogelijk af te leggen. Er zat een rond punt in, een dunne balk, een wip, een schuine helling, slalommen, met 1 hand rijden ( drinkfles en rondpunt),… Kortom, er kwamen heel wat vaardigheden bij kijken en het was niet evident omdat alles nat lag door de regen. Na het parcours waren de fietsen op rollen de gekende afsluiter. 200 m spurten met 4 tegen elkaar. Elke fiets had een kleurtje en zo konden we op het bord meevolgen wie aan de leiding fietste en welke tijden ze behaalden. Sommigen gingen heel diep met wat buikpijn en overgeven als gevolg. Het was een koude, natte dag, maar ze hebben alles gegeven en deden het supergoed.

November 2022

Project i.s.m. Natuurpunt

Er is al een lesdag geweest waarin Simon ons wat uitleg kwam geven over Natuurpunt. Wie zijn ze, wat doen ze,… Onze 2de activiteit was het bouwen van een takkenwal in het Walbos in Kanegem. Maandag kwam meester Jan al een uurtje langs om ons wat voor te bereiden op deze activiteit en op dinsdagnamiddag trokken we onze laarzen aan om zo het bos in te trekken. Takken verslepen, met de snoeischaar de zijtakken afknippen en dan de takkenwal opvullen. Het 5de lj was er in de voormiddag al aan begonnen, dus mochten wij hun werk verderzetten. Er werd goed gewerkt, het weertje viel een beetje tegen dus mochten we ons op het einde nog opwarmen met een heerlijke warme chocomelk. In mei doen we dan een laatste activiteit. We kijken er alvast naar uit.

Oktober 2022

Soep maken met de kleutertjes

Iedere maand wordt er bij ons op school soep gemaakt. Het 6de lj mocht de spits afbijten in de maand oktober en hielp de kleutertjes bij het snijden van de groentjes. In een paar groepjes werden ze verdeeld en elk kregen ze enkele courgettes, wat ajuin en look. Deze werden vakkundig fijn gesneden. Ook een 3-tal leerlingen gingen helpen in de kleuterblok. De kleutertjes die niet meehielpen in de refter, konden werken in hoekjes. Eenmaal het snijden klaar was, werd de soep gemaakt door de juffen, enkele leerlingen van het 6de en de oma van Glenn. In de speeltijd konden ze mixen en een uurtje later was onze soep te koop aan de schoolpoort. De soep was overheerlijk en ging dan ook vlotjes de deur uit. Volgende maand is het de beurt aan L5 om de kleutertjes te assisteren.  Wees er tijdig bij.

 

Sportweek

Van maandag 17 tem vrijdag 21 oktober stond de sportweek op het programma van de 3de graad. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vertrokken we met de bus richting de sporthal om er afwisselend aan sport te doen begeleid door juf Véronique of juf Gudrun of een les te krijgen in het klaslokaal gegeven door onszelf. Op woensdag bleven we op school.

Een lesje hiphop, tafeltennis, matchen, capture the flag,… en nog veel meer konden we uitproberen. Het werd een lastige, sportieve, zweterige, vermoeiende maar ook superleuke week.

 

Op woensdag 19 oktober gingen we niet naar de sporthal door tijdsgebrek. Wel hadden we veel tijd om onze 2 jarigen te vieren. Zowel Henri als Fadil waren jarig op 19 oktober en mochten samen vieren. Gelukkige verjaardag kerels.

 

Herfstknutsels

Tijdens de lessen MV hebben we al vanalles op ons af laten komen, maar deze les hadden de kids de keuze tussen 3 opdrachten. Allemaal in het teken van de herfst. Een herfsttak maken, een herfstblad met wasco of een spinnenweb met klei en touw. Leuke opdrachten.

 

Tijdens een taallesje: tong in de knoop, kregen we wat opwarmingsoefeningen voorgeschoteld om onze kaak, tong, lippen en mond goed op te warmen. Daarna kwamen wat leesoefeningen aan bod, waar je veelal over struikelt om deze snel door te lezen. Hier een voorbeeld. Probeer maar eens allemaal. Vergeet niet eerst je goed op te warmen!

 

Ook zijn we volop bezig met de sessies van ons dansproject. Juf Darlene is al een 4-tal keer geweest om met de kids van het 6de lj een voorstelling in elkaar te boksen die draait rond ons jaarthema. We dansen steeds enthousiast mee en doen goed ons best. Nog een paar sessies verder oefenenen en dan kunnen we een optreden geven. We kijken er alvast naar uit en gaan ons verder goed blijven inzetten.

 

Op 16 oktober en 23 oktober hadden we nog 2 jarigen te vieren. 16 oktober werd Marcio 12 jaar en op 23 oktober werd ons Fay-ke 11 jaar. Ook aan jullie beiden een dikke proficiat. Ondertussen vierde ook Thor zijn verjaardag.

September 2022

Uitstap Historium en Cozmix

 

Verjaardag Daria en Abdou

Onze 2 jarigen in de maand september. Daria was jarig op de 6de en Abdou op de 20ste. Een dikke proficiat voor beiden.

 

Groepswerk

Een 1ste debat. Luisteren naar elkaars mening en op een correcte manier ook hun eigen zegje kunnen doen.

 

Strapdag

Samen met het 5de leerjaar konden we een uurtje lang gaan stappen of trappen op de weg. We hielden het nog net droog en konden op verschillende manieren op en af de Tulpenlaan sjeezen. Sommigen deden dat al wandelend. Roan koppelde de strapdag aan zijn ochtendloopje. Anderen vlogen voorbij met hun fiets. Ook steps, skeelers en skateboards waren van de partij. Het werd een sportief begin van de dag. Leuk!

 

Escaperoom

De kinderen van het 6de leerjaar werden vandaag in de klas gedropt die niet meer een gewone klas was… maar een escaperoom! De deur ging op slot en ja hoor… binnen de 30 minuten moesten ze zien buiten te geraken. Dit konden ze door allerlei opdrachten goed uit te voeren. Zelf en in team moesten ze op zoek gaan, goed nadenken maar vooral goed samen werken. Dit is fantastisch gelukt want na 28 minuten waren ze vrij!! Proficiat aan het 6de leerjaar!

Juni 2022

Verjaardag Laura

 

Sportdag

 

GIP 

Mei 2022

Moederdag

 

Verjaardag Claudia

 

Zeeklassen

 

OVSG-testen

Maart 2022

Foto Sylke en Fjona: Siamese tweeling?

Rara, wat is hier gebeurd?

 

Praktische eindproeven voor het 6de leerjaar.

We zijn eraan begonnen. De laatste eindspurt van het lager onderwijs. Er staan enkele praktische proeven als later in juni theoretische proeven op hen te wachten. Een van de praktische proeven is techniek. Hier moesten ze een fantasiefiguur maken draaiend op een krukas. Hier kan je al genieten van de vele zweetuurtjes die ze hieraan besteed hebben, de eindresultaten zullen voor binnen een 2tal weken zijn.

 

Verjaardag

Op 15 maart mocht Ziad 12 kaarsjes uitblazen en de dag erna op 16 maart deed Amira hetzelfde. Aan beide sloebers een dikke proficiat. Hieperdepiep hoera!

 

Foto kinderfuif 

L6 kreeg als kleurtje zwart voor de kinderfuif. Ze deden allen goed hun best en we mochten gezien worden. Na mooie optredens van alle kinderen van de lagere klassen, kregen ze nog even de tijd om hen volop uit te leven op wat toffe dansmuziek. Zo werd de krokusvakantie al dansend en swingend goed ingezet.

Februari 2022

Verjaardag Mira

Op 29 januari werd Mira 12 jaar. Nogmaals een dikke proficiat meid met je verjaardag!

 

 

Techniekles 

Het werd vele malen uitgesteld, maar nu is het er toch van gekomen: ons kaartje met licht werd in elkaar gestoken. Een stroomkring maken, was voor niemand nog een probleem, maar de stroomkring zo opbouwen dat het lampje enkel brandt als er op het ‘oogje’ geduwd werd, was toch wat puzzelen. Het lukte ons na veel gepruts en geprobeerd. Zie hier onze ‘liefdevolle en fijne’ wensen voor Valentijn! Het werd een mooi kaartje. Trots op jullie! Jullie deden het supergoed.

 

3 jarigen in het 6de leerjaar.

Lisa was jarig op 14 december, Ruben vierde op 29 december en ons Fjona was jarig op 7 januari. Deze verjaardagen konden we pas vieren na onze sluiting en de vakantie. Bij deze nog eens aan alle 3 een dikke proficiat!

 

Les techniek: maken van een bibberspiraal

Zelfstandig een stappenplan volgen. Wie lukt het en kan zijn / haar bibberspiraal uittesten? Sommigen hadden af en toe eens een hulplijn nodig, maar we slaagden erin om deze spiraal af te werken! Goed gedaan!

Oktober 2021

Strapdag

Op 17 september hadden we een strapdag bij ons op school. Strapdag = stappen of trappen. Die vrijdag mochten de leerlingen hun fiets, step, skateboard, skeelers of ander rollend materiaal meebrengen. De straat werd afgezet, een parcours werd op de speelplaats uitgestippeld en zo konden ze vrijuit zich uitleven.

 

Meester op de fiets

Op vrijdag 8 oktober organiseerden we met de 3de graad ‘meester op de fiets’. Na een parcours die op de speelplaats werd uitgestald meerdere malen te oefenen, mochten ze dat ook zo goed en zo snel mogelijk proberen te fietsen. Na het parcours stonden de fietsen op rollen ons nog op te wachten. Daar konden ze met 4 tegelijk 1 ronde fietsen. Ook meester Thomas werd uitgedaagd. Ze hebben zich volledig en helemaal gegeven. Het zonnetje was ook van de partij wat alles nog leuker maakte.