Nieuwe schoolraad 2021 - 2025

Binnenkort start de procedure tot samenstelling van de schoolraad 2021 – 2025. U ontvangt hieromtrent de komende weken meer informatie via het weeknieuws.

Wie zijn de kandidaten onder de ouders?

Annelore Claerhout


Een nieuw gezicht?!

Laten we beginnen met mij voor te stellen.
Ik ben ANNELORE CLAERHOUT, mama van Jasper Ally (1e leerjaar juf Ann & Audrey), Chloé (1e middelbaar VABI Roeselare) en Rhune (2e middelbaar Sint-Jozefsinstituut Tielt).Deze zomer verhuisden wij naar hartje Tielt waarbij de zoektocht begon naar een geschikte school voor mijn jongste spruit. Jasper had het niet gemakkelijk op schoolniveau, dus keek ik naar zijn noden en naar de visie van Tieltse scholen. ‘De Springplank’ was omwille van zijn STERK(e) waarden een uitschieter. Hier werd er gehamerd op talenten in plaats van tekortkomingen.Na een persoonlijk gesprek en rondleiding met een gedreven directeur, kon ik mij helemaal vinden in deze kwalitatieve en warme school. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk! Ondertussen is Jasper helemaal open gebloeid en zijn zelfvertrouwen komt terug. Een grote troef van ‘De Springplank’ is dat de kinderen positief gestimuleerd worden. Hierdoor voelt elk kind zich gewaardeerd en betrokken.Verder ben ik werkzaam als kantoorassistente bij SBB Accountants en Adviseurs te Tielt. Hierbij dragen we onze SPORT-waarden hoog in onze vaandel, wat overeenstemt met de kwaliteiten voor een goede kandidaat in de schoolraad; Samenwerking, professionaliteit, ondernemerschap, respect en transparantie.
Daarnaast ben ik ook nog actief als grafisch ontwerpster (in bijberoep) met een passie voor fotografie en kindergrime. Deze sociale engagementen qua creativiteit zijn een meerwaarde voor deze schoolraad!

Wat wil ik met een eventuele aanstelling bereiken?

Inzicht verwerven in de organisatie en werking van ‘De Springplank’ en zo op de hoogte blijven van wat er gebeurt op en rond de school. Inspraak krijgen in het dagelijkse schoolleven en advies hierover uitbrengen in naam van alle ouders. En dit alles in een open communicatie.

Aangezien deze school in volle vernieuwing zit, wil ik graag creatief meedenken in functie van jullie kind: zowel op vlak van infrastructuur als schoolwerking. Hierbij vind ik het welzijn en de veiligheid van alle kinderen van het grootste belang.


Laat me gerust weten: Wat leeft er bij jullie? Heb je vragen of zorgen? Met een luisterend oor wil ik de betrokkenheid in het schoolgebeuren verbeteren, pijnpunten benoemen en zoeken naar verbetering!  Kortom: Al jullie vragen, ideeën en initiatieven voorleggen aan de schoolraad.

Persoonlijke kwaliteiten.
   • Enthousiast
   • Geëngageerd
   • Sociaal
   • Creatief
   • Empathisch
   • Hands-on mentaliteit
Tot slot…

Ik draag ‘De Springplank’ een warm hart toe.
Samen bouwen we aan de toekomst van onze kinderen!

 

 

Tini Dupont

Ik ben de mama van Boiron Noé (1ste leerjaar) en Boiron Fin (2de kleuterklas) school “De Springplank”. Ik ben verpleegkundige van beroep en werk in het WZC ‘Samen’ te Wakken.

Ik stel me graag kandidaat voor de schoolraad daar ik het belangrijk vind dat wij ‘de ouders’ nauw betrokken worden bij de educatie van onze kinderen en dit door middel van een open communicatie tussen de school en de ouders. Ik vind een goed contact waarbij er sprake is van samenwerking en inspraak tussen de ouders en de school heel belangrijk. (Bijvoorbeeld: In deze coronatijden is een goede samenwerking tussen de school en de ouders cruciaal.) Ik zou graag een aanspreekpunt worden om eventuele probleemsituaties bespreekbaar te maken. Ik wil graag helpen om een adequaat beleid uit te stippelen die door de school en de ouders wordt ondersteund.

 

Pascaline Huvaere

Mijn naam is Pascaline Huvaere. Ik ben mama van 3 kinderen: een zoon en twee dochters.

Mijn zoon Mathis zit reeds in het 1ste middelbaar. Mijn dochtertje Marise zit in het 3de leerjaar bij juf Charlotte en mijn jongste telg Mila zit in het tweede kleuter bij juf Daisy.

Samen met mijn gezin woonden we 10 jaar in Roeselare maar ik wou terug naar mijn ‘roots’. Ik ben namelijk afkomstig van het rustige en stille dorp Pittem. Dus wonen we sinds januari in het landelijke gedeelte van het aangrenzende mooie Tielt.

We moesten dus ook op zoek naar een nieuwe school. In onze zoektocht stonden waardering en kwaliteit centraal in onze keuzeoptiek. Al bij het eerste contact met basisschool De Springplank vonden we deze waarden terug. De eerste schooldagen waren zeer spannend voor onze meisjes maar algauw werden ze omringd door de warmte van de school. Ze voelen er zich ondertussen helemaal thuis. Als mijn kinderen gelukkig zijn, dan ben ik dit ook!

Graag wil ik dan ook deel uitmaken van en verder richting geven aan de huidige visie van de school. Deze sterk evoluerende school moet kunnen blijven groeien. Het algemeen welzijn van onze kinderen is heel belangrijk in deze snel evoluerende tijd. De participatie van ouders in de schoolraad kan hierbij alleen maar een meerwaarde zijn.

 

Stefanie Van Hauwaert

Mijn naam is Stefanie Van Hauwaert, mama van de broertjes Otis en Nobel en kandidaat voor de schoolraad van de Springplank.

Wie ben ik?

Leeftijd: 33 jaar.

Woonplaats: Tielt.

Getrouwd met Bert.

Kinderen: Otis (K1 bij  juf Sofie) en Nobel (9 maanden).

Job: beleidsmedewerker in het volwassenenonderwijs (Gent).

Hobby’s: lopen, gek doen met de kindjes, op stap in de natuur, dromen over het ideale interieur.

Ik hou van kinderen omdat ze…

zo heerlijk eerlijk zijn, zo goed kunnen schaterlachen, de wereld met een open blik ontdekken, zo verwonderd kunnen zijn over alledaagse dingen,…

Waarom wil ik toetreden tot de schoolraad?

Een jaartje geleden startte Otis zijn ‘onderwijscarrière’ in de peuterklas in De Springplank. Wij hebben heel bewust voor een school dicht bij huis gekozen. Je zag ons misschien al steppen of fietsen aan de schoolpoort 🙂 .

Onze kindjes brengen jarenlang elke dag zo veel tijd door op school. Een plek die voor hen dan ook een tweede thuis wordt met hun klas, hun juf of meester, hun vrienden,… Wij zijn graag nauw betrokken bij die tweede thuis. We leenden al eens wat spulletjes uit om te gebruiken in de klas, maar willen graag nog een stapje verder gaan en onze stem laten horen in de ouderraad. Daarmee willen we graag een steuntje in de rug betekenen voor de ouders, voor de school én voor onze kindjes.

Samenstelling 2017 - 2021